Mazda3 – Wycieraczka tył
1, 2
Faktycznie te Bosch H351 pasują na tył idealnie. Po prostu wymiana plug&play. Koszt zakupu 21zł
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
Ralf2107 zakupiles wtedy tylna wycieraczke Valeo? Mialem zadac to samo pytanie co Ty powyzej ale nikt nie odpowiedzial. Mysle czy kupic Valeo za 23 zl czy OE Mazda za 48 zl. Przypuszczam ze roznicy zadnej nie bedzie pod warunkiem ze jedna czy druga wycieraczka bedzie dobrze zbierac od pierwszego zadzialania.
Jak oceniacie sprawność wycieraczki i natrysku na tylną szybę? Mam wrażenie, że spryskiwacze maja tendencje do plucia zamiast ładnego rozpraszania a sama wycieraczka nie potrafi ładnie wyczyścić szybę przy obecnej pogodzie. Fakt, nie zmieniałem samej wycieraczki... może to pomoże, jednak ciekawi mnie wasza opinia.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
U mnie spryskiwacz nie rozprasza płyny, raczej leci on jak z kranu a rozprowadza go sama wycieraczka. Jednak jest raczej dość stara bo zamiast zbierać to wszystko rozmazuje.
- Od: 9 lut 2015, 18:16
- Auto: Była: Mazda 3 2.0 LF
Jest: Renault Megane Grandtour 2010 1.5 dCi
Niespecjalnie. Natrysk w zależności od stopnia zabrudzenia i temperatury potrafi pluć, ciec albo nie lać w ogóle. Po spryskaniu jeszcze z niego potrafi kapać i trzeba poprawiać wycieraczką.
Wycieraczka w miarę ok pod warunkiem że szyba jest mokra albo spryskana płynem, inaczej zostawia rozmazane smugi brudu (miałem starą, nową, zachowują się podobnie).
Wycieraczka w miarę ok pod warunkiem że szyba jest mokra albo spryskana płynem, inaczej zostawia rozmazane smugi brudu (miałem starą, nową, zachowują się podobnie).
Ogólnie mówiąc szału nie ma
Potwierdzam, mam tak samo.Po spryskaniu jeszcze z niego potrafi kapać i trzeba poprawiać wycieraczką.
- Od: 9 lut 2015, 18:16
- Auto: Była: Mazda 3 2.0 LF
Jest: Renault Megane Grandtour 2010 1.5 dCi
Zamowilem sobie nowe wycieraczki Bosch do przodu i do tylu. Niestety pomylilem sie i na tyl zamiast H351 zamowilem H352 (tez do Mazdy 3 hatchback tylko wersji BL, 2 generacja) teoretycznie wyglada tak samo jak H351. Bedzie pasowac?
- Od: 7 wrz 2014, 20:30
- Auto: Mazda 3 -1.6 CD MR'06 2008r
Napisz do sprzedawcy albo zadzwoń na pewno ci pośle takie jak potrzebujesz lub każe kupić jeszcze raz a to zamówienie anuluje.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
1, 2