Witajcie Kochankowie Panny spod znaku kwitnącej wiśni,
jestem nowym, szczęśliwym ? (chyba tak) posiadaczem Mazdy 3 z 2003 roku. Autko stare ale jare. Po zakupie zaczynam na spokojnie odkrywać drzemiące w moim wozie anioły i demony. Pierwszą rzeczą, której nie zauważyłem podczas oględzin auta to opisany w temacie zapadnięty przycisk radia TRACK SEEK APS.
Nie działa (nie sprężynuje) tylko lekko oparty górna krawędzią spokojnie przysypia w panelu radia. Bez problemu można go wyjąć i ponowienie umieścić w legowisku (od razu zasypia pochylony).
Nie zauważyłem żadnych śladów po ewentualnym odłamaniu elementów plastikowych naszego bohatera jednak martwi mnie ten defekt srodze.
Czy ktoś z dzielnych rycerzy królowej szos wie czy zakup samego nowego przycisku załatwi sprawę, czy plasticzek to tylko część całego przycisku bo potrzebna jest jeszcze jakaś gumka, sprężynka czy inny rodzaj braveranu nadający mu właściwą prężność?
Bardzo proszę o opinie i pomoc. Zakochany jestem w tej pani, pomimo że jest już dojrzała to zachowuje się od początku kapryśnie jak nastolatka.
Załączam zdjęcie pustego miejsca, przycisku w depresji oraz portret głównego bohatera.
Padam do nóżek za wskazówkę.
zapadnięty przycisk w radio
Strona 1 z 1
Proponuje wymianę radia. Na allegro kupisz za nie wiele ponad 100 zeta używane
Kolego tam powinna być sprężynka lub gumką amortyzujaca. Rozbierz klawisz obok i zerknij jaki masz brak i spróboj coś dopasować.
Kolego co masz radio na sprzedaż. U mnie padł czytnik płyt, pasuje od każdego radia czy nie? Mam radio wersję Top sport GTA i radio z potrójnym EQ czyli niskie tony, średnie i wysokie. Mało kto ma średnie i podobno inne radia nie pasują bo inaczej wiązka idzie. Wiesz coś o tym?
Kolego co masz radio na sprzedaż. U mnie padł czytnik płyt, pasuje od każdego radia czy nie? Mam radio wersję Top sport GTA i radio z potrójnym EQ czyli niskie tony, średnie i wysokie. Mało kto ma średnie i podobno inne radia nie pasują bo inaczej wiązka idzie. Wiesz coś o tym?
Tak, kupiłem już radio (samo bez CD) i postaram się przełożyć ten przycisk. Rozmawiałem z kolesiem z Wrocławia, który specjalizuje się w naprawie sprzętu audio w Mazdach (głównie 6) i powiedział, że BK były wypuszczane z trzema modelami (trzech różnych producentów) radioodtwarzaczy. Nie wiem jakie mam ja i nie wiem jakie kupiłem ale mam nadzieje, że ten interesujący przycisk będzie pasował i uda mi się go z tą gumką / sprężynką amortyzującą przełożyć.
sprawdzałem też microstyk i ufff – jest sprawny
- Od: 24 lut 2016, 08:39
- Auto: Mazda 3, 2003 rok, 1,6 benzyna
Gladoo napisał(a):Tak, kupiłem już radio (samo bez CD) i postaram się przełożyć ten przycisk. Rozmawiałem z kolesiem z Wrocławia, który specjalizuje się w naprawie sprzętu audio w Mazdach (głównie 6) i powiedział, że BK były wypuszczane z trzema modelami (trzech różnych producentów) radioodtwarzaczy. Nie wiem jakie mam ja i nie wiem jakie kupiłem ale mam nadzieje, że ten interesujący przycisk będzie pasował i uda mi się go z tą gumką / sprężynką amortyzującą przełożyć.
Panasonica, Clarion i Sanyo
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
norbertu napisał(a):U mnie dwa radia wylądowały w garażu z tego względu, że potrzebowałem wyświetlacza (2 razy...) z tego względu ciężko mi powiedzieć coś na temat czytników. Na pewno mam dwa modele: 14794018 i 14794511.
U mnie numer to bp4m 66 956a. 14789900
Numery na odtwarzaczu mam od góry 1ed4b10a16401a
A od dołu na tej dużej płytce 1ed4b10a16901a model cdm036 cdm03fs jakbyś chciał sprzedać sam odtwarzacz to zerknij:–)
Strona 1 z 1