Wracając do tematu tu moje pytanie dla tych co już mocowali albo mają zamocowane. Samo zamocowanie to dla mnie nie problem ale nie chce robić dziur w progach a widzę że jest co około 30cm kołek. Czy wystarczy mi jak zamocuje od dołu i na końcach czy np zamiast wiercić dziury na kołki myśle o daniu w te miejsca kleju do szyb co wy na to?
Plastikowe nakładki na progi Mazda 3 BK 2.0 LF
1, 2
Odgrzebuje starego kotleta ale powoli kompletuje elementy do mojej madzi zanim oddam do malowania. Dziś przyszły do mnie progi
szkoda tylko że to kolor 27b a nie 25e bo nie musiał bym malować te co kupiłem są prawie w idealnym stanie mają może 2rysy a kosztowały 300zł za komplet. Spojler na klapie mam od zakupu więc jeszcze jakieś fajne brewki i może kiedyś -20mm
Wracając do tematu tu moje pytanie dla tych co już mocowali albo mają zamocowane. Samo zamocowanie to dla mnie nie problem ale nie chce robić dziur w progach a widzę że jest co około 30cm kołek. Czy wystarczy mi jak zamocuje od dołu i na końcach czy np zamiast wiercić dziury na kołki myśle o daniu w te miejsca kleju do szyb co wy na to?
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
mocowałem na dole i bokach a do blachy na taśmę dwustronna 3M
ja w tylnym nadkolu nawierciłem dziurkę i je przykręciłem od strony koła.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
lukaszm napisał(a):ja w tylnym nadkolu nawierciłem dziurkę i je przykręciłem od strony koła.
ja w sumie tez tak mam
Czyli jednak nie musze dziurawić progów co mnie cieszy bo miałem obawy co do tego czy mi czasem nie odlecą jak pojadę z większymi prędkościami 170-180km/h tak jak ostatnio osłony silnika poszły się j.... Powiem szczerze nie myślałem o taśmie ale rozwarze i taką opcje dzięki za tak szybką odpowiedź to teraz jeszcze brewki skombinuje.... 
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
bieski napisał(a):@marcin255
Trzymają? A jak je mocowałeś na dole? Miałeś te spinki ori czy nie?
na dole spinki od tych gumowych
Ja dostałem do kompletu wszystkie spinki i te do dziur w progach i te na dół gostek się postarał przy zdejmowaniu bo nic nie połamał. Wiec chyba nie jest tak zle ze zdejmowaniem jak ktos ma ori
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Jak ci to napisze to nie będziesz za bardzo zadowolony.
Efekt wizualny się poprawia jedna zamocować to bez otworów to jakaś masakra.
Więc tak próbowałem 3x na różnego typu silikon u puszczało.
Kupiłem klej do szyb i też widzę że puściło w 2 miejscach co najśmieszniejsze puszcza za każdym razem na listwach a nie na karoserii. Jak będę widział że odklei się w więcej miejscach to zostaje już tylko taśma 3M bo jej jeszcze nie testowałem.
Efekt wizualny się poprawia jedna zamocować to bez otworów to jakaś masakra.
Więc tak próbowałem 3x na różnego typu silikon u puszczało.
Kupiłem klej do szyb i też widzę że puściło w 2 miejscach co najśmieszniejsze puszcza za każdym razem na listwach a nie na karoserii. Jak będę widział że odklei się w więcej miejscach to zostaje już tylko taśma 3M bo jej jeszcze nie testowałem.
pod tymi nakładkami idealnie gromadzi sie syf co prowadzi stopniowo do degradacji progów 
Moglby ktos powiedziec jak zdjac aby nic nie uszkodzic nakladki ?
Zamowilem juz narzedzia do demontazu tapicerki bo w domowych warunkach srubokret-przecinak mysle ze kolorowo to by nie bylo
Chodzi mi o kolejnosc :
-odkrecenie dwuch srub z przodu w nadkolu
-wyciagniecie nakladki z zaczepow w progu
-delikatne odgiecie tak aby nakladka nie blokowala sie w [jakim?] nadkolu i wysuniecie z zaczepow pod progiem
Taki mam plan czy ktos go stosowal ?![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Zamowilem juz narzedzia do demontazu tapicerki bo w domowych warunkach srubokret-przecinak mysle ze kolorowo to by nie bylo
Chodzi mi o kolejnosc :
-odkrecenie dwuch srub z przodu w nadkolu
-wyciagniecie nakladki z zaczepow w progu
-delikatne odgiecie tak aby nakladka nie blokowala sie w [jakim?] nadkolu i wysuniecie z zaczepow pod progiem
Taki mam plan czy ktos go stosowal ?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 15 mar 2014, 16:38
- Auto: Mazda 3 KINTARO
To może teraz ja odkopię 
Mam do kupienia te progi, nawet w kolorze, niestety nie mają one za dużo spinek, może ze 4 się uratowały. O ile od strony karoserii to nie problem bo też nie chcę robić nowych otworów to jak wygląda kwestia spinek od spodu? Pasują te, na których przyczepiona jest ta gumowa listwa czy są inne? Tak swoją drogą to te nakładki są zamiast tej gumowej czy jednocześnie ma się je zamontowane?
Mam do kupienia te progi, nawet w kolorze, niestety nie mają one za dużo spinek, może ze 4 się uratowały. O ile od strony karoserii to nie problem bo też nie chcę robić nowych otworów to jak wygląda kwestia spinek od spodu? Pasują te, na których przyczepiona jest ta gumowa listwa czy są inne? Tak swoją drogą to te nakładki są zamiast tej gumowej czy jednocześnie ma się je zamontowane?
- Od: 11 sie 2015, 16:38
- Auto: Mazda 3 2.0 BK 2005
Uzupełnij okolice z jakiej pochodzisz to jest łatwiej pomóc.
Czarne gumowe listwy zdejmujesz i są już nie potrzebne. Tak stare spinki z czarnych listew wykorzystasz do zamocowania progów jak coś mam na odsprzedanie zapas spinek ale nie pamiętam ile ich mi zostało. Musiał bym najpierw je odkopać w garażu.
Czarne gumowe listwy zdejmujesz i są już nie potrzebne. Tak stare spinki z czarnych listew wykorzystasz do zamocowania progów jak coś mam na odsprzedanie zapas spinek ale nie pamiętam ile ich mi zostało. Musiał bym najpierw je odkopać w garażu.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Okej dziękuję
Przeglądając forum widziałem gdzieś link do aukcji na allegro z tymi spinkami za bodajże 6zł/sztuka, chociaż postaram się zachować w całości te które jeszcze są na aucie. z tą wiedzą chyba mogę spokojnie brać progi 
- Od: 11 sie 2015, 16:38
- Auto: Mazda 3 2.0 BK 2005
Ja mocowałem również na zaczepy z czarnej listwy. A wzdłuż kleiłem jak kropek 
Przejechałem z 15 tyś. km i trzyma wszystko super.
Odnośnie tych bocznych spinek, ja je również mam jak co mogę oddać za friko![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Samo klejenie to trochę zabawy ale efekt myślę warty poświęcenia. U mnie wyglądało to tak

Przejechałem z 15 tyś. km i trzyma wszystko super.
Odnośnie tych bocznych spinek, ja je również mam jak co mogę oddać za friko
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Samo klejenie to trochę zabawy ale efekt myślę warty poświęcenia. U mnie wyglądało to tak

- Od: 15 wrz 2013, 16:23
- Auto: Mazda 3 (BK) 2005
2.0 MZR Top Sport
Witam wszystkich jestem nowy na forum, chciałem odgrzać ten temat bo mam oto taki problem,
Jestem właścicielem mazdy 3 BK 2007, 2.0 Diesel MZR – CD w wersji KINTARO,
I potrzebuję wymienić lewy próg,
Wszsytko niby łatwe według :
VIN i listy części to nr które powinny mnie interesować to :
51-P50

http://postimg.org/image/kzknubd7r/
czyli tak naprawdę : BR5S51P50 lub pisane BR5S 51P50
W interencie i na szrotach jak pytam o oznaczenie to większość ma
BR5S 51P51

http://postimg.org/image/ucw91by1b
gdzieś na stronie Rosyjskiej dotarłem do informacji że to oznaczenie odnosi się do progu od wersji MPS 2.3 – podobnie BR5S 51P41 czyli prawy próg – a za żadne skarby nie natrafiłem na próg który by miał oznaczenie BR5S 51P50 – więc stąd pytanie czy to ustrojstwo będzie pasować do mojego auta.
z góry dziękuję za pomoc.
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/ma/ma2.mycat?SelPrt&t=ag2lQLEPpUCxDKVAKFfNeVtM/GY5VAydOOelQDnSJXBKRMa/kLJan5oPgJdqTaT2uUAzUv6VO_fIaX/MK6smlLoNpOBnH8PTJxWNJW2lxzryTbxDJws/ZuhAgqop2dwNXJ2i6Lo5pSgKOaVAXg2lQGoShlHmZMUWP_FVn4DxkPqAufnFGH1ybZceSiv/hvO4KtR95L1FkLMTwExzcj/1_uqspRU7cri96WrLWg3uww30sbAbhTxv9L/ZNxImj5yEQgAqSPTwzhWnToAHNKqL5PJYvXR8O5d6bh21HjPP66B4TL4i0p0kCnKfEQUJHyZLPV/NhcM39OBsWK3CApyERWKQgGNKpwRPOjmG0DCHaR7hVL8BPWMbgIxJ86wnbWR1nj84_WYL3lr8QQUhH6xmASamF0zvxE9RCC49cLgvHqJBZy0RCmA9F8J7H1/QuC7zUBLEFIUQngKwNLVK/8Rg5/gfoE9nXuPO6b7/GuYmAA0kd3cuRcseUtx1Avo07YOIAHXC3QIvgRhwzwdqm0m9S2xtBJcAapMaT8npdd_5oh4OhYBSwlg8FMgNHXB8TE5W9tDleKj1UkDItWDUNypVce2qRPL5oTNbu2tl0lrJQ1IlnbC_xvXdu_TgcH_I4_3nYB_we8BQ5Q==
Jestem właścicielem mazdy 3 BK 2007, 2.0 Diesel MZR – CD w wersji KINTARO,
I potrzebuję wymienić lewy próg,
Wszsytko niby łatwe według :
VIN i listy części to nr które powinny mnie interesować to :
51-P50
http://postimg.org/image/kzknubd7r/
czyli tak naprawdę : BR5S51P50 lub pisane BR5S 51P50
W interencie i na szrotach jak pytam o oznaczenie to większość ma
BR5S 51P51
http://postimg.org/image/ucw91by1b
gdzieś na stronie Rosyjskiej dotarłem do informacji że to oznaczenie odnosi się do progu od wersji MPS 2.3 – podobnie BR5S 51P41 czyli prawy próg – a za żadne skarby nie natrafiłem na próg który by miał oznaczenie BR5S 51P50 – więc stąd pytanie czy to ustrojstwo będzie pasować do mojego auta.
z góry dziękuję za pomoc.
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/ma/ma2.mycat?SelPrt&t=ag2lQLEPpUCxDKVAKFfNeVtM/GY5VAydOOelQDnSJXBKRMa/kLJan5oPgJdqTaT2uUAzUv6VO_fIaX/MK6smlLoNpOBnH8PTJxWNJW2lxzryTbxDJws/ZuhAgqop2dwNXJ2i6Lo5pSgKOaVAXg2lQGoShlHmZMUWP_FVn4DxkPqAufnFGH1ybZceSiv/hvO4KtR95L1FkLMTwExzcj/1_uqspRU7cri96WrLWg3uww30sbAbhTxv9L/ZNxImj5yEQgAqSPTwzhWnToAHNKqL5PJYvXR8O5d6bh21HjPP66B4TL4i0p0kCnKfEQUJHyZLPV/NhcM39OBsWK3CApyERWKQgGNKpwRPOjmG0DCHaR7hVL8BPWMbgIxJ86wnbWR1nj84_WYL3lr8QQUhH6xmASamF0zvxE9RCC49cLgvHqJBZy0RCmA9F8J7H1/QuC7zUBLEFIUQngKwNLVK/8Rg5/gfoE9nXuPO6b7/GuYmAA0kd3cuRcseUtx1Avo07YOIAHXC3QIvgRhwzwdqm0m9S2xtBJcAapMaT8npdd_5oh4OhYBSwlg8FMgNHXB8TE5W9tDleKj1UkDItWDUNypVce2qRPL5oTNbu2tl0lrJQ1IlnbC_xvXdu_TgcH_I4_3nYB_we8BQ5Q==
-
infinity8383
1, 2