Korzystając już z tego tematu mam jeszcze 2 sprawy chociaż wiem, że z jedną możecie mieć problem, ale macie duże pojęcie więc kto wie..
Pierwsza to taka, że spaliło mi się podświetlanie prawego pokrętła- tego od ustawiania temperatury w aucie i nie wiem co i jak trzeba rozebrać, żeby się dostać do tej spalonej żarówki czy co tak jest, żeby znów działało. Widziałem tylko podobny temat dotyczący mazdy 6, ale nie było tam opisane jak to rozebrać.
Druga sprawa(ta trudniejsza) to od w sumie już dłuższego czasu przy zmianie kierunku jazdy gdzieś we wnętrzu słyszę dźwięk taki jakby jakiś plastikowy element przemieszczał się po plastikowym pudełku. Słyszę to w okolicach tego panelu co jest pomiędzy przednimi siedzeniami. Nie do końca wiem czy to jest bliżej skrzyni biegów czy podłokietnika. Wydaje mi się, że to coś się nie przesuwa tylko na boki ale też do przodu i tyłu. W schowkach, podłokietniku nie mam dosłownie nic. Wyjąłem wszystko co było, bo myślałem, że to może coś w schowku ale nie. Mam wrażenie, że ten dźwięk słyszę od czasu gdy auto wyjechało z warsztatu jak silnik przechodził kapitalny remont, ale w tych okolicach nic nie było ruszane, zresztą od spodu nie ma co wydawać taki dźwięk, bo tam jest układ wydechowy i w ogóle przyglądałem się tam wszystkiemu, ale nic nie lata, a we wnętrzu nic nie było robione. Jakieś sugestie?
Chciałbym w sobotę się tym wszystkim zająć, więc zależy mi na szybkiej odpowiedzi ale wiem, że można na was liczyć