Który z pinów wtyczek zegarów w M3BK odpowiada za podświetlanie
Podświetlenie zegarów i konsoli
Hej, mam pytanie może dziwne ale muszę się dowiedzieć a nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
czyli w który pin podać 12V by zapalily się diody podświetlające zegary 
- Od: 27 paź 2013, 12:04
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 TOURING ACTIVE PACK
LPG by www.autogaz-busko.pl 07.2015
Witam u mnie w Mazdzie 3 sedan (bk) 2005 r. pokrętło rozjaśniania zegarów nie jest podświetlane
czy też u innych tak jest ?
-
staiger1
chodzi ci o pokrętło do całej deski czy tylko zegary? Bo przycisk od zegarów nie jest podświetlany, a klawisz od pokrętła jest.
Nie jest podświetlane u mnie też tam nic nie świeci w MAZDA 3Dominooo napisał(a):cbrPL napisał(a):Masz pokrętło które nie jest podświetlane obok regulacji wysokości świateł i wyłącznika kontroli trakcji itd.
To pokręktło jest podświetlane. Masz przepaloną żarówkę.

Dopisano 8 lis 2015, 16:05:
chodzi mi o przycisk od zegarów.Marcis napisał(a):chodzi ci o pokrętło do całej deski czy tylko zegary? Bo przycisk od zegarów nie jest podświetlany, a klawisz od pokrętła jest.
Ostatnio edytowano 12 lis 2015, 09:27 przez staiger1, łącznie edytowano 1 raz
-
staiger1
Zgadza się pokrętło od rozjaśniania kokpitu jest podświetlane wystarczyło że w nie delikatnie puknąłem palcem ( nie młotkiem
) i zaświeciło . Witam może ktoś z Mazdowiczów podpowie mi jak bezpiecznie zdjąć ozdobne srebrne listwy z pod bocznych szyb MAZDA 3 sedan i nakleić nowe . 

-
staiger1