Witam, mam taki problem. Posiadam mazde 3 2006, kupiłem ją od poprzedniego właściciela z zainstalowanymi ksenonami. Zmieniłem na normalne żarówki i okazało się, że poprzedni właściciel "wyciął" silniczki regulacji wysokości.
W warsztacie mówią, że trzeba kupić i wymienić całe światła(w sensie całą obudowe itd,(reflektory?)).... troche hardcore...
Moje pytanie jest takie:
czy ktoś może mi powiedzieć czy moge gdzieś kupić takie silniczki ? Może ktoś ma akurat na sprzedaż ?
lub może z innego samochodu ?
Prośba o w miarę szybką odpowiedź bo mam przegląd w listopadzie....
Jeśli temat umieściłem w złym miejscu to proszę o przeniesienie, trochę się śpieszyłem.
pzdr
Silniczek regulacji wysokości swiatel
Strona 1 z 1
Metalowe czy plastikowe ? Lampy oryginalnie bez xenona zamontowane jakieś chińskie ?
marcin255 napisał(a):Metalowe czy plastikowe ? Lampy oryginalnie bez xenona zamontowane jakieś chińskie ?
Nie wiem bo nigdy ich nie widziałem. Myślę, że lampy oryginalne. Wydaje mi się, że były w nich normalne żarówki od nowości, później, poprzedni właściciel zrobił "wycięcie" silniczków i zainstalował ksenony(które też nie miały regulacji wysokości), następnie ja założyłem normalne żarówki i dowiedziałem się, żę nie ma tych silniczków....
- Od: 22 kwi 2014, 12:59
- Auto: Mazda 3, 2006, hatchback
1.6l Benzyna
musisz wiedzieć jaki silniczek był , lampy komplet za 400 zł dostaniesz , może odcięte jest zasilanie tylko albo wtyczki wypięte od silniczków
marcin255 napisał(a):musisz wiedzieć jaki silniczek był , lampy komplet za 400 zł dostaniesz , może odcięte jest zasilanie tylko albo wtyczki wypięte od silniczków
Jak mam sprawdzic jaki byl silniczek? Zadzwonic do serwisu mazdy?
Za 400zl? Widzialem gdzies, dzwonilem, sa bez silniczkow, same obudowy. Oryg. Komplet 1200zl, taka cena w mazdzie.
Silniczki Napewno sa wyciete, elektryk potwierdzal.
Wiec jak sprawdzic jakie byly to silniczki? Moze jakies zamienniki istnieja?
1.6l Benzyna
marcin255 napisał(a):Po wtyczce popatrz
Ok, dzisiaj popatrze ale rozwiazuje to polowe calego problemu. Jak juz sie dowiem jakie to silniczki to gdzie mam je kupic? Macie jakies dobre sklepy z czesciami?
Dopisano 20 paź 2015, 23:14:
Panowie, na allegro znalazłem coś takiego:

a tu do calej strony:

Wydaje mi się ale pewien nie jestem, że ważne jest aby tylko rocznik się zgadzał oraz typ lampy, normalne żarówki/ksenony ?
jak myślicie ?
1.6l Benzyna
Strona 1 z 1