No ale teraz chce nową. Ale nie chce standardowej ze szrotu tylko taka nowa krótka. Czy ktoś zmieniał z was antenę na taka ? Jakis polecany sklep lub producent? Na allegro nie moge cos namierzyc bo nie wiem czy wszystkie są kompatybilne
Nowa antena (krótka)
Strona 1 z 1
Ktoś mi ukradł antenę
Nawet mnie to śmieszy bo była uszkodzona w dwóch miejscach – urwany czubek + rozwarstwiona u nasady. Hehe i wiem ze złodziejaszek długo popamięta swój wybór bo jak ją odkręcał to na bank powbijal sobie w ręce włókno szklane
No ale teraz chce nową. Ale nie chce standardowej ze szrotu tylko taka nowa krótka. Czy ktoś zmieniał z was antenę na taka ? Jakis polecany sklep lub producent? Na allegro nie moge cos namierzyc bo nie wiem czy wszystkie są kompatybilne
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
Witam,
ja u siebie wymieniłem fabryczną antenę na oryginalną krótką Mazdy o numerze EG23-66-A30. Kupiona na allegro od mazdaOEpl za 105 zł + wysyłka. Nie jest tania, ale to jednak oryginał i fajnie wygląda. Jeśli chodzi o odbiór radia, to różnicy nie zauważyłem.
ja u siebie wymieniłem fabryczną antenę na oryginalną krótką Mazdy o numerze EG23-66-A30. Kupiona na allegro od mazdaOEpl za 105 zł + wysyłka. Nie jest tania, ale to jednak oryginał i fajnie wygląda. Jeśli chodzi o odbiór radia, to różnicy nie zauważyłem.
- Załączniki
-
- Mazda OEM EG23-66-A30
masz foto jak siedzi na aucie ? 
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
Na allegro takie chodzą po 9zł...
http://allegro.pl/antena-samochodowa-bat-opel-skoda-vw-audi-bmw-opel-i3380694481.html

kolega ma w golfie IV antenę co przypomina płetwę jak w bmw. Efekt jest taki że odjedzie 5 km od miasta i szum. Jeszcze mnie się głupio pyta czemu tak się dzieję. Założyłem mu na chwilę swój bat i zrozumiał. Więc nie wiem czy dobry pomysł jest kupować z allegro.
Dominator napisał(a):Przy tej cenie-warto przetestowac.
Mam u siebie od pół roku. Odbiór bez zastrzeżeń i wygląda fajnie
Taką z allegro oddam za darmo, nic nie warta. Jeśli już to zainwestować w OEM mazdy jak w drugim poście lub jak ja kupić dobrą markową antenę.
Mam taką
http://allegro.pl/show_item.php?item=3551011573
i tak wygląda na dachu

Mam taką

i tak wygląda na dachu
Jak się mylę to mnie poprawcie ale z tego co się orientuję w samym bacie jest wtopiony wzmacniacz sygnału a tandety tego nie mają. Dlatego lepiej już zainwestować w coś markowego. Osobiście to jak bym miał inwestować w antene to była by to taka jak w 323f chowana z wszystkich aut jakimi jeździłem miała najlepszy odbiór tam nigdy fale się nie traciły ze względu na jej długość.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
teti77 napisał(a):Na allegro takie chodzą po 9zł...http://allegro.pl/antena-samochodowa-bat-opel-skoda-vw-audi-bmw-opel-i3380694481.html
Kupiłem i wyrzuciłem... nic nie warta... radio nie łapie połowy stacji a i szybko uciekają w trasie...
- Od: 27 paź 2013, 12:04
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 TOURING ACTIVE PACK
LPG by www.autogaz-busko.pl 07.2015
Ci co chwalą te chińczki to chyba nie zmieniają stacji w trasie lub słuchają tylko radia Maryja
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Ja radia słucham sporadycznie i generalnie nie zauważyłem żeby coś było nie tak po wymianie z fabrycznej anteny. Chodziło mi raczej o coś krótkiego, co przy okazji fajnie wygląda i nie padło słowo o wychwalaniu tego wynalazku.
Swoje zgryźliwości w tym temacie zachowaj więc dla siebie, ok?
Swoje zgryźliwości w tym temacie zachowaj więc dla siebie, ok?
Strona 1 z 1