Witam,
Potrzebuję pomocy jak zdjąć całe plastikowe zaślepki które biegną wzdłuż dachu (te czarne) oraz jak całkowicie zdjąć antene. Ktoś coś ?
Jak zdjąć plastiki z dachu ?
Strona 1 z 1
Zdejmujesz zaślepki na relingi które się przesuwa, potem śrubokręt wkładasz w miejsce zaślepek i ciągniesz z czuciem do góry przesuwając lekko przód tył ten plastik.
Antenę zdejmuje się od środka musisz dostać się do podsufitki. W wersji HB jest mniejszy problem dzwigamy klapę z tyłu i zdejmujesz to co utrzymuje podsufitkę tak aby zrobić miejsce na włożenie ręki. Odpinasz kabel z anteny jest przy niej złączka następnie klucz i odkręcasz samą antenę. W sedanie jest więcej gimnastyki niestety przez gorsze dojście.
Oklejasz dach czy malowanie?
Antenę zdejmuje się od środka musisz dostać się do podsufitki. W wersji HB jest mniejszy problem dzwigamy klapę z tyłu i zdejmujesz to co utrzymuje podsufitkę tak aby zrobić miejsce na włożenie ręki. Odpinasz kabel z anteny jest przy niej złączka następnie klucz i odkręcasz samą antenę. W sedanie jest więcej gimnastyki niestety przez gorsze dojście.
Oklejasz dach czy malowanie?
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Udało się bez problemu pozdejmować i założyć? U mnie po malowaniu auta musiałem podklejać tą listwę źle trzymała po montażu przez lakiernika więc teraz już bym pewnie jej tak łatwo nie zdjął.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Zakładanie całkowicie bezproblemowo. Listwa siedzi na takich zatrzaskach i może Twoje zostały polakierowane, stały się grubsze i nie są w stanie "zaskoczyć". Klei długo nie podziała, bo woda to się tam trzymie.
- Od: 17 wrz 2014, 09:10
- Auto: Mazda3 1.6 Y6 MZ-CD 110KM '05
całkiem możliwe że jest to wina zbyt grubej ilości lakieru w tym miejscu.
O klejenie to się nie martwię-użyłem klej do szyb
O klejenie to się nie martwię-użyłem klej do szyb
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Strona 1 z 1