Parametry radia a wymiana nagłośnienia Bose

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez shinec » 15 lut 2015, 20:14

Witam, jestem posiadaczem od 3 lat Madzi 3 z listopada 2006r w wersji Top Sport i od jakiegoś czasu zamierzam wymienić głośniki przednie + wyciszenie całego autka. Myślałem nad zestawem Morel lub Dimension lecz tylko z tego względu że są polecane- żadnego na żywo nie słyszałem. Zaznaczę że na car audio nie bardzo się znam, tylko na nagłośnieniu domowym i komputerowym. Chciałbym się do Was dowiedzieć jakie moje radio i wzmak mogą mieć parametry i jakie głośniki mogę do nich podpiąć. W grę wchodzą tylko głośniki bo obecny wzmacniacz i subwoofer pasywny pod siedzeniem pasażera zostawiam ze względu na niski budżet – ok. 700zł na same głośniki. Proszę o jakieś porady :)

Interesują mnie u-Dimension EL Comp 6 tylko pytanie czy moje radio je napędzi?
Początkujący

Od: 18 gru 2012, 01:23
Auto: mazda 3, rok 2006, 1,6 diesel wersja TOP, mazda 6 GH 2010 2.0 mr-cd 140 hp

Postprzez kalski44 » 19 lut 2015, 10:47

Nie jestem w stanie udzielić tobie konkretnej odpowiedzi, ale jakiś czas temu sam próbowałem poznać parametry nagłośnienia w madzi (przy okazji zmiany nagłośnienia na bose), nie znalazłem jednak żadnych pewnych danych. Z tego, co udało mi się wyczytać i usłyszeć, wynika, że wzmacniacz to ok 40W na kanał, więc głośniki, które proponujesz powinny się sprawdzić (o ile uda się je tobie zamocować – ale to już pewnie przemyślałeś).
W każdym razie, jeśli się zdecydujesz, to daj znać, jak się sprawują :).
Początkujący

Od: 13 wrz 2014, 16:26
Auto: Mazda 3 BK 2.0D