Parujące reflektory przednie -przyczyny i jak temu zaradzić.
witam
mam problem z prawą lampą (stojąc inface m3). myślałem że zmatowiała ze starości wieć wziąłem się za polerkę. obie lampy deko się poprawiły lecz prawa nadal jest jakaś taka mleczna. sprawdziłem odpowietrzniki – są czyste i drożne. owa mleczność raczej nie zachodzi cyklicznie więc chyba nie jest to parowanie, podejrzewam że to jakiś pył się dostał. nie wiem czy lampa nie jest nadpęknięta w jednym miejscu, na samym dole na zgrzewie. trudno to ocenić bez demontażu całej lampy (a więc i zderzaka...).
Ktoś ma jakiś pomysł jak temu zaradzić w zaciszu domowym czy jechać do lampiarza? ile taka lampiarska usługa może kosztować?

mam problem z prawą lampą (stojąc inface m3). myślałem że zmatowiała ze starości wieć wziąłem się za polerkę. obie lampy deko się poprawiły lecz prawa nadal jest jakaś taka mleczna. sprawdziłem odpowietrzniki – są czyste i drożne. owa mleczność raczej nie zachodzi cyklicznie więc chyba nie jest to parowanie, podejrzewam że to jakiś pył się dostał. nie wiem czy lampa nie jest nadpęknięta w jednym miejscu, na samym dole na zgrzewie. trudno to ocenić bez demontażu całej lampy (a więc i zderzaka...).
Ktoś ma jakiś pomysł jak temu zaradzić w zaciszu domowym czy jechać do lampiarza? ile taka lampiarska usługa może kosztować?

- Od: 6 lis 2011, 10:05
- Auto: S40 || R-DES. || 2.0D || '04
Mazda 3 || 1.6 || Y6 || '04
MX-5 || 1.6 || '03 krótko.
Witam!! Mam ten sam problem z lewym reflektorem!!! Gdzie są te odpowietrzniki bo nie umie jednego odnaleźć. A jak wy się uporaliście z problemem???
- Od: 4 gru 2013, 01:13
- Auto: Mazda3 BK Z6 2007 1,6 105KM Active kolor Aurora Blue Mica
Witam.Czy w tylnych lampach są jakieś odpowietrzniki?.Strasznie mi tylna lampa zaparowała, 2 miesiące był spokój aż pewnego dnia niespodzianka.Znacie jakieś sposoby na odparowanie? czy trzeba lampe rozebrać?