Chciałbym, aby te elementy nie rzucały się w oczy. Biorę pod uwagę wnękę przy OBD2 a nawet w popielniczce
Mazda3 BK: Gdzie zamontować przełącznik/wskaźnik LPG
Strona 1 z 1
Hej. Czekam na opinie od osób, które już mają instalację, gdzie wg. nich najlepiej zamontować wskaźniki/przełącznik od LPG – mile widziane zdjęcia 
Chciałbym, aby te elementy nie rzucały się w oczy. Biorę pod uwagę wnękę przy OBD2 a nawet w popielniczce
Ewentualnie wpięcie się w pilot od nawigacji, której i tak nie używam 
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
mam dokładnie w tym samym miejscu
Jak dla mnie taki przekaźnik ma byc w miejscu łatwo dostępnym i widocznym. Nie widzę sensu specjalnie go chować, bo po co? Wstyd przed pasażerami że jest lpg?
Jak dla mnie taki przekaźnik ma byc w miejscu łatwo dostępnym i widocznym. Nie widzę sensu specjalnie go chować, bo po co? Wstyd przed pasażerami że jest lpg?
Ostatnio edytowano 9 sty 2015, 13:55 przez buczos, łącznie edytowano 1 raz
Ven bez urazy, nie tankuję za 50zł
wiec nie będę zerkał na ten wskaźnik zbyt często. Wolałbym zrezygnować z tej lokalizacji
Jak wspomniałem, wolałbym go jakoś schować. Mam wyuczony odruch zerkania na przebieg dzienny i jak będzie podbijało pod ok 400km (butla 55l) to pojadę na tankowanie. Zakładam, że w baku też będę miał zawsze min. 1/3 PB aby nie raziło na żółto
buczos wklej inaczej zdjęcie bo nie wyświetla poprawnie
buczos wklej inaczej zdjęcie bo nie wyświetla poprawnie
-
Moderator "3BK" -Paweł
widmo82 napisał(a):Ven bez urazy, nie tankuję za 50zł
Heh Spoko
widmo82 napisał(a):Jak wspomniałem, wolałbym go jakoś schować
Heh skoro schowanie sterownika spowoduje że zapomnisz że masz LPG to masz rację
ja osobiście jestem zadowolony z miny moich znajomych jak im mówię że 400 km robię za 80 zł

Głównie chodzi mi o ukrywanie wszystkiego ponad standard z jakichś przełączników, wskaźników. Planuję na wiosnę czujniki parkowania i planuje sam buzer bez jakiegoś wskaźnika odległości.
Gdyby ktoś miał w temacie jakieś propozycje to będę wdzięczny.
Gdyby ktoś miał w temacie jakieś propozycje to będę wdzięczny.
-
Moderator "3BK" -Paweł
ja mam w tym miejscu i wcale mi nieprzeszkadza:)niepotrzebuje chować wskażnika i wcale niekryje sie z tym że mam lpg:pgaz jest u mnie do jazdy codziennej a jak chce poszalec to przełanczam na pb98 i lece piecem:Dsory za jakość ale robione mikrofalówką heh
Strona 1 z 1