Pytanie o radio Mazda 3 BK 2005r

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kamyk54 » 26 gru 2014, 14:49

Witam, mam do was pytanie dotyczące radia. Posiadam Mazdę 3 BK 1,6 2005r. W radiu nie ma wejścia na płyty i nie mogę odczytywać spalania itp. Próbowałem odblokowywać je sposobami napisanymi na forum ale nic nie działa. Postanowiłem kupić na allegro radio z wejściem na płyty.
Z tego co wnioskuję to musi być radio z przyciskiem info zamiast set (takie jest w moim) i do podłączenia jednym kablem tak jak u mnie. Radio ma być firmy Clarion a nie Sanyo żeby podłączyć komputer.

Czy o czymś jeszcze muszę wiedzieć przed zakupem by się czasem nie okazało, że nie działa komputer, nie czyta płyt albo nie działa wyświetlacz ?

Zastanawiałem się nad panelem multimedialnym lecz znowu naczytałem się o różnych problemach, które z tym występują.

Mógłby ktoś mi uprzejmie napisać jakie mam opcje do tego modelu ? Jaki typ radia/ panelu musiałbym kupić by uzyskać komputer i odtwarzanie płyt (wypalanych mp3 najlepiej).

Dla ułatwienia wstawiam w załączniku zdjęcia mojego radia.
Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam.
Załączniki
DSC_0721.JPG
DSC_0723.JPG
Początkujący

Od: 26 gru 2014, 14:22
Auto: Mazda 3 BK 1,6 benzyna, 2005r

Postprzez radzix27 » 5 sty 2015, 14:17

Też mam radio bez płyt SANYO, ale jednocześnie mam komputer pokładowy (przycisk INFO). Porównując nalepki moje radio od Twojego różni się tylko w trzech miejscach:

1. MODEL NO.: 14789909

2. PART NO. BP4M 66 AS0

3. Numer seryjny
Forumowicz

Od: 18 wrz 2014, 08:38
Auto: Mazda 3 BK Sedan, Z6 1.6, 2004