czujnik poziomowania ksenonów tył – Mazda 3 HB

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez reeev » 11 gru 2014, 18:33

Czy ktoś mógłby podać mi numer seryjny, ewentualnie namiary gdzie kupię czujnik poziomowania ksenonów w rozsądniej cenie (w mazdzie 3 jest tylko z tyłu). Mazda 3, 2.0, hatchback.

Pomału zaczynam nienawidzić tego autka. Mam już ją cztery lata w wersji top sport i ciągle się coś psuje. Teraz poszedł zamek w tylnych drzwiach, mam problem z lampą tylną led (słynne wyłączanie w momencie wciśnięcia hamulca – naprawiał mi gościu płytkę, ale po miesiącu znowu to samo), nie mówię już o robionej przekładni, silniku, łożyskach, abs'ie, klimatyzacji czy miliona innych pierdół jak pokrętła od klimatyzacji. Teraz ksenony świecą sobie po samoregulacji w dół, k... ręce opadają. <glupek2>
Początkujący

Od: 5 sty 2014, 19:36
Auto: Mazda 3 BK 2.0 2005 benzyna

Postprzez digidy » 11 gru 2014, 22:14

.....hm w aso ten element jest stosunkowo drogi, pozostaje ci szukać na własną rękę, znam ten ból też tego elementu szukałem. Do momentu az nie znajdziesz czujnika pozostaje tylko odpiąć wtyczki od silniczków aby przez walniety czujnik światełka nie wariowały i tak jeździć
Forumowicz

Od: 26 maja 2011, 20:50
Auto: Mazda 3 1.6CiTD

Postprzez reeev » 11 gru 2014, 22:44

z tym szukaniem mam problem, bo niby jeden znalazłem, ale nie bez numeru fabrycznego nie wiem czy to ten. Nie mam jak zobaczyć w swoim, bo trzeba wszystko rozebrać żeby odczytać numer niestety.
Początkujący

Od: 5 sty 2014, 19:36
Auto: Mazda 3 BK 2.0 2005 benzyna