Występuje u mnie od jakiegoś czasu problem ze światłami mijania i kierunkowskazami.
Otóż, jak włączę kierunkowskaz (lewy czy prawy) skręcę kierownicą i w momencie odbijania manetki (wyłączania kierunkowskazu) następuje mrugnięcie świateł mijania i słychać dźwięk przekaźnika tychże świateł. Nie wiem gdzie najpierw zajrzeć, czy do skrzynki z bezpiecznikami, czy może coś się psuje w manetce przy kierownicy. Jeśli byłby niesprawny przekaźnik to chyba w ogóle by nie działały światła?
Ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem?
Mrugnięcie świateł mijania podczas odbicia manetki
Strona 1 z 1
conajmniej dziwne bo przeciez wlacznik swiatel jest przekrecany, definitywnie problem bedzie lezal po stronie elektryki, ale najpierw bezpieczniki/przekaznik ewentualnie jest jakies zwarcie stad to mruganie ;o
bezpieczniki wporzadku? przekazniki ( te wieksze ) tez? nie wiem dokladnie ktory jest odpowiedzialny za dzialanie swiatel.. w Manetce to raczej nic sie nie stalo przeciez nie jest narazona na jakiekolwiek gadzety zle wplywajace na elektryke, ewentualnie gdzies padly wiazki ale to juz elektryk potrzebny...
Strona 1 z 1