Mazda3 (BK) – Nasze wrażenia i opinie
witam
ja mam już/dopiero auto 6 lat ... mam od nowości ... kupiona w usa żeby tam sobie pojeździć, potem sam ja przywiozłem do polska... od tego czasu jest u nas i coż wszystko ciągle działa...
wymieniam tylko płyny, oleje i filtry, tak jak schedule maitnence przykazuje, z dodatkowych rzeczy to co pare lat zabezpieczam tłumiki podkładem wysokotemperaturowym i co roku psikne podwozie preparatem antykorozyjnym troszku, a ona mi ciągle działa...
ja mam już/dopiero auto 6 lat ... mam od nowości ... kupiona w usa żeby tam sobie pojeździć, potem sam ja przywiozłem do polska... od tego czasu jest u nas i coż wszystko ciągle działa...
wymieniam tylko płyny, oleje i filtry, tak jak schedule maitnence przykazuje, z dodatkowych rzeczy to co pare lat zabezpieczam tłumiki podkładem wysokotemperaturowym i co roku psikne podwozie preparatem antykorozyjnym troszku, a ona mi ciągle działa...
- Od: 31 sie 2008, 17:25
- Auto: Mazda3i Turning Value USA
2.0 LF 2008
Mamy inne silniki, ale rownież mam auto od 6lat ( czas chyba zmienic bo skonczylo sie miejsce na pieczatki przeglodow okresowych 
Auto kupilem jak mialo dokladnie 2lata i miesiąć (tuż po gwarancji) niedlugo po serwisie w ASO i autentyczny przebieg 47tyś. Przejechałem nim 85tyś i z większych problemów to... wybór karty przy płatności za rope
Z ciekawszych niespodzianek to akumulator od nowości
-produkcja auta 30.06.2006
Auto kupilem jak mialo dokladnie 2lata i miesiąć (tuż po gwarancji) niedlugo po serwisie w ASO i autentyczny przebieg 47tyś. Przejechałem nim 85tyś i z większych problemów to... wybór karty przy płatności za rope
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Oglądałem przedwczoraj na jednym placu 4 sztuki M3 BK i w trzech z nich było takie dziwne wybrzuszenie pod wykładziną od strony pasażera (roczniki 2006) a w czwartej z rocznika 2007 już nie było (no może jakaś delikatna nierówność). Coś tam musi być. Żaden z nich raczej nie był mocno bity.
- Od: 28 kwi 2014, 08:25
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 2007 carbon grey :)
Cześć, jeśli szukasz ładnej i niebitej 3bk to polecam swoją. W profilu masz linka.
Pozdrawiam
Piterros
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam
Piterros
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
>>> S P R Z E D A M MAZDA 3BK SPORT EXCLUSIVE 2006r.<<<
szczegóły
szczegóły
Czy w Mazdzie 3 BK HB w tylnym zderzaku od spodu, nad tablicą rejestracyjną , pomiędzy żarówkami oświetlenia jest nie zakryty otwór fabrycznie, czy tam są jakies blendy, a ja akurat oglądałem taką bez blendy?
Dopisano 28 maja 2014, 23:25:
Czy w Mazdzie 3 BK HB w tylnym zderzaku od spodu, nad tablicą rejestracyjną , pomiędzy żarówkami oświetlenia jest nie zakryty otwór fabrycznie, czy tam są jakies blendy, a ja akurat oglądałem taką bez blendy?
Dopisano 28 maja 2014, 23:25:
Ja ze swojej Mazdy jestem bardzo zadowolony. Kupiłem ją rok temu. Rocznik 2004. Wszystko działa jak należy, w porównaniu z moim wcześniejszym autem (Opel Omega) jest naprawdę świetnie.
Zobaczymy, jak pójdzie dalej...
Zobaczymy, jak pójdzie dalej...
-
chriskasprzak1978
Hej,
Przymierzam się do zakupu pierwszego samochodu, myślę nad "trójką" Oglądałem ową "trójkę" z 2003, z przebiegiem 170K i silnikiem 1.6. Auto w oryginalnym lakierze, poza nadkolami, jakieś tam drobne oznaki rdzy na przednim progu. Czy, opierając się na Waszym doświadczaniu, uważacie, że jest sens inwestowania w takie auto ?
Pozdrawiam
Przymierzam się do zakupu pierwszego samochodu, myślę nad "trójką" Oglądałem ową "trójkę" z 2003, z przebiegiem 170K i silnikiem 1.6. Auto w oryginalnym lakierze, poza nadkolami, jakieś tam drobne oznaki rdzy na przednim progu. Czy, opierając się na Waszym doświadczaniu, uważacie, że jest sens inwestowania w takie auto ?
Pozdrawiam
- Od: 17 wrz 2014, 09:10
- Auto: Mazda3 1.6 Y6 MZ-CD 110KM '05
Witam,
Właśnie chcę kupić swój pierwszy samochód. Od lat marzyłam o mazdzie mx-5. Ale chce kupić teraz mazde 3. Potrzebuje auta żeby codziennie dojezdzac do pracy. Robie dziennie 50 km.
Zdecydowałam się na silnik 1.6 benzyna. Myślę nad rocznikiem 2005-2007. Czy to dobry pomysł?
Czy uda mi się utrzymać spalanie na poziomie 6-7 l/100km?
Ponadto chciałabym, żeby auto miało bardziej sportowy look. Czy radzicie szukać modelu, który już ma spoiler i w tym stylu zderzak i grill z przodu, czy lepiej te części sobie później dokupić i samemu?
Pytanie co myślicie o pokrywaniu mazdy plasti dipem? Czy to ma sens? Czy raczej nikt z Was tego nie robił?
No i ostatnie pytanie jak skutecznie zabezpieczyć podwozie i cały lakier przed rdzą? Macie jakieś sprawdzone sposoby?
Będę wdzięczna za podpowiedź.
Ruda
Właśnie chcę kupić swój pierwszy samochód. Od lat marzyłam o mazdzie mx-5. Ale chce kupić teraz mazde 3. Potrzebuje auta żeby codziennie dojezdzac do pracy. Robie dziennie 50 km.
Zdecydowałam się na silnik 1.6 benzyna. Myślę nad rocznikiem 2005-2007. Czy to dobry pomysł?
Ponadto chciałabym, żeby auto miało bardziej sportowy look. Czy radzicie szukać modelu, który już ma spoiler i w tym stylu zderzak i grill z przodu, czy lepiej te części sobie później dokupić i samemu?
Pytanie co myślicie o pokrywaniu mazdy plasti dipem? Czy to ma sens? Czy raczej nikt z Was tego nie robił?
No i ostatnie pytanie jak skutecznie zabezpieczyć podwozie i cały lakier przed rdzą? Macie jakieś sprawdzone sposoby?
Ruda
-
Ruda_27
Ruda_27 napisał(a):Witam,
Ruda
Do 6 litrów nie zejdziesz na pewno, nie po mieście i na tak krótkim dystansie, ja jeżdżę do pracy ok 11 km z czego 7-8 to autostrada i średnie spalanie to 6
Lepiej kupić już w pakiecie aero, ale na pewno będzie wyższa cena za taki pakiet. oddzielnie oryginalne raczej nie do dostania w fajnych pieniądzach.
Zabezpieczenie przed rdzą.. albo jakaś firma, albo samemu – w kilku tematach w dziale nasze mazdy masz opisane kto czego używał itp.
Plastidip jeżeli masz pomysł to czemu nie? Jedna 3 na forum jest w czarnym macie zrobiona.
Cześć, mam takie pytanko. Co to za wystający "bombel" na środku deski rozdzielczej przy samej szybie ? Jest to jakiś czujnik ?
Nie mam na manetkach napisu "AUTO" więc czujnik zmierzchu i deszczu raczej odpada... Pomoże ktoś ? Pozdrawiam !
Nie mam na manetkach napisu "AUTO" więc czujnik zmierzchu i deszczu raczej odpada... Pomoże ktoś ? Pozdrawiam !
Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem i nie chce zaśmiecać forum kolejnym tematem więc napiszę tutaj.
Przymierzam się do kupna Mazdy 3 ( roczniki 2006-2008 )
Tak się przyszła pora pożegnać foczkę w dieselu i kupić Madzie w benzynie
Zastanawiam się nad silnikiem 2.0 PB 150KM
Będę wdzięczy za wszelkie opinie, spostrzeżenia, porady na temat tych silników.
Przede wszystkim pod względem awaryjności.
Może ktoś z klubowiczów podpowie na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie tego modelu..?
Zużycie jakiś podzespołów ( np. skrzynia, silnik, zawieszenie), elementów nadwozia..?
Z góry dziękuję za pomoc
Przymierzam się do kupna Mazdy 3 ( roczniki 2006-2008 )
Tak się przyszła pora pożegnać foczkę w dieselu i kupić Madzie w benzynie
Zastanawiam się nad silnikiem 2.0 PB 150KM
Będę wdzięczy za wszelkie opinie, spostrzeżenia, porady na temat tych silników.
Przede wszystkim pod względem awaryjności.
Może ktoś z klubowiczów podpowie na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie tego modelu..?
Zużycie jakiś podzespołów ( np. skrzynia, silnik, zawieszenie), elementów nadwozia..?
Z góry dziękuję za pomoc
Witam,
zamierzam kupić Mazde 3 z rocznika 2006 teoretycznie po lifcie.
Szkopuł w tym ze po sprawdzeniu nr VIN, który dostalem od obecnego wlasciciela, na polecanej stronie http://essi24.ru/catalog/auto/mazda.html, wychodzi na to, ze zostala ona wyprodukowana 26.03.2006.
Z tego co wyczytalem Mazda 3 po lifcie była produkowana od lipca 2006.
Czy kto z Was może wie coś na ten temat?
Czy tez Mazda 3 po lifcie była sprzedawana od 01.07.2006, a produkowali ją już wcześniej?
Z gory dziekuje za informacje.
zamierzam kupić Mazde 3 z rocznika 2006 teoretycznie po lifcie.
Szkopuł w tym ze po sprawdzeniu nr VIN, który dostalem od obecnego wlasciciela, na polecanej stronie http://essi24.ru/catalog/auto/mazda.html, wychodzi na to, ze zostala ona wyprodukowana 26.03.2006.
Z tego co wyczytalem Mazda 3 po lifcie była produkowana od lipca 2006.
Czy kto z Was może wie coś na ten temat?
Czy tez Mazda 3 po lifcie była sprzedawana od 01.07.2006, a produkowali ją już wcześniej?
Z gory dziekuje za informacje.
- Od: 9 paź 2014, 19:56
- Auto: Mazda 3 1.6 benzyna 2006 po lifcie
Sądząc nawet po katalogu akcesoriów Mazdy można by wywnioskować, że lift BK zaczął być produkowany od 03.2006 : http://www.mazda.pl/serwis-i-akcesoria/ ... 3/2006-03/