Witajcie,
ja się już do tego przyzwyczaiłem, ale kilka osób uważa że nawiewy za bardzo świszczą. Czy to jest normalna praca, czy jest coś do przeczyszczenia?
Żeby za dużo nie tłumaczyć, nagrałem video i dźwięk profesjonalnym rejestratorem który wiernie oddaje to co słychać w kabinie przy normalnej jeździe. Świst zwiększa się wraz z zwiększeniem temperatury. Jadać na auto, nawiew pracuje umiarkowanie, ale świszczy dość wyraźnie.
http://www.youtube.com/watch?v=45fH24a6a7Y
Świst nawiewu – video
Strona 1 z 1
- Od: 10 lis 2013, 22:10
- Auto: Lexus GS 300, 2jz-ge, 2000
U mnie też tak dają dmuchawy wszystko zależy tylko od tego czy mam otwarty czy zamknięty obieg i gdzie puścisz nawiew. Osoby które ci to mówią chyba nie siedziały w aucie z klimatyzacją 2strefową jak ustawi się dla kierowcy i pasażera inną temperaturę.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
W Lexusie GS tak nie miałem, było bardzo cicho, nawet przy różnych temperaturach i nawiewach, podobnie w BMW e39, stąd moje zapytanie. Może po prostu Mazda tak ma, może się przyczepiam. Może powinienem wziąć poprawkę że to jednak auto niższej klasy niż moje poprzednie.
Chociaż – czy ewentualne przeczyszczenie nawiewów nie zaszkodzi?
Chociaż – czy ewentualne przeczyszczenie nawiewów nie zaszkodzi?
- Od: 10 lis 2013, 22:10
- Auto: Lexus GS 300, 2jz-ge, 2000
Strona 1 z 1