Hej,
mój problem: prawe światło mijania przestało świecić. Oddałem do mechanika (JapanTech Wroc). Po odbiorze nie świeciło już ani prawe światło mijania, ani postojowe. Powiedzieli, że żarnik był zły i wymienili, ale przetwornica też zepsuta, a nowa kosztuje 2200 więc nie zamawiali. I teraz mam takie pytanie, skąd wziąć przetwronice? Czy jakiś zamiennik z Allegro, czy naprawiać (widziałem jakiś serwis koło Poznania, który naprawia). Jestem z Wrocławia, więc jeżeli ktoś zna elektryka w okolicy, który to zrobi nie zdzierając ze mnie fortuny to też będę bardzo wdzięczny. Nie wiem nawet jaki model tej przetwornicy :/ nie znam się niestety.
Pozdrawia
Padła przetwornica
Strona 1 z 1
Miałem identyczny problem;) J/w – odczytaj model ze starej przetwornicy koniecznie. Przetwornice używane są na Allegro i koszt wahają się w ok. 200-300 zł. Mnie się udało za jedyne 130 zł na miejscu w Toruniu;) i sprawa załatwiona. Oczywiście wymiana jest prosta ale jak się nie znasz – mechanik zrobi to za 50 zł, lepszy salon auto (ja nie chciałem się pieprzyć) w norauto za 100 zł usługa, więc koszty nie są duże. Serwis oczywiście odradzam, bo koszty nie z tej ziemi;)
Witaj jest to wadą tych przetwornic a największym błędem jest zamontowanie tanich żarników ,dodam filmik a zrozumiesz http://www.youtube.com/watch?v=n7xwrGva3TY
Strona 1 z 1