Demontaż schowka / Wymiana żarówki – lekarstwo na nietypowe usterki
spknet napisał(a):daj LEDa can bus
subaru_wrc napisał(a):Mazda 3 BK ,03
Jego M3 nie ma can.
Nie podajrzewam aby miało to jakąś różnicę w tym przypadku.
Ja mam do schowka włożoną zwykłą led i nie mam problemów.
georg napisał(a):Ja w schowku zamontowałem wyłącznik krańcowy za 1zł i teraz podświetlenie schowka jest tak jak powinno być fabrycznie czyli po otwarciu.Koszty znikome a pracy na 15 min.
z tego co ja wiem fabrycznie to jest po włączeniu przełącznika świateł
Tutaj masz napisane gdzie jest stały plus w radiu:
viewtopic.php?f=114&t=125529
viewtopic.php?f=114&t=125529
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
tradeitdamn napisał(a):żarówka T10 12V 1,7W ma wymiary 10mm x 25mm – czy to aby nie jest ta nieszczęsna żarówka do podświetlenia schowka (no bo nie jest nią napewno w5w która topi oprawkę i jest za mocna). moc sie zgadza, wymiary mniej więcej też. no i mocowanie też niby takie samo.
W schowku była identyczna żarówka jak W5W tylko o mocy 1,7W oryginalna- przynajmniej u mnie taka była, teraz mam założoną o mocy 2W taką udało mi się kupić.
Pozdro
- Od: 12 cze 2011, 15:40
- Auto: Mazda 3 1.6 Pb Sedan '05
a ja mam taką (i kilka innych z tego sklepu):
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka-Led-1xDip-Dyfuzyjna-W5W-W3W-T10-KolorCzerwony/136
i wszystko działa bez zarzutu: nic nie grzeje, nie parzy, nie topi się i jest ładnie
.
BTW, kolega na forum to testował, a ja poszedłem w jego ślady.
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka-Led-1xDip-Dyfuzyjna-W5W-W3W-T10-KolorCzerwony/136
i wszystko działa bez zarzutu: nic nie grzeje, nie parzy, nie topi się i jest ładnie
BTW, kolega na forum to testował, a ja poszedłem w jego ślady.
yezior napisał(a):http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka-Led-1xDip-Dyfuzyjna-W5W-W3W-T10-KolorCzerwony/136
aha, czyli z urla widze ze w5w = w3w = t10. no i dobrze bo kupilem na allegro 5 sztuk tych t10 1.7W po 1zł. led nie chce bo smd zepsuły sie po miesiacu. a te zwykłe palą sie co 6-7 miesiecy wiec na 3 lata mam spokój
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
To daj jakieś foto jak to wygląda w realu. Może też się skuszę 
Co ze ściemnianiem w kabinie? Działa normalnie jak przy zwykłych żarówkach
Co ze ściemnianiem w kabinie? Działa normalnie jak przy zwykłych żarówkach
U mnie Toshiba wytrzymała 7lat!! Potwierdzam, żarówka schowka świeci się po włączenia świateł cały czas! Ciekawe, ale żarówka w bagażniku zapala się wyłącznie po otworzeniu klapy – tam się dało a w schowku nie.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Ja w zeszłym roku po spaleniu następnej żarówki założyłem diodę na 12V. Świeci do dzisiaj. I nic się nie grzeje. Zero problemów.
- Od: 20 kwi 2009, 12:36
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF17 TOP SPORT Aero '04
była: Mazda323F BJ 1.5 ZL-DE '99
Dzięki za fotorelacje przydała się 

- Od: 4 gru 2013, 01:13
- Auto: Mazda3 BK Z6 2007 1,6 105KM Active kolor Aurora Blue Mica
Wybaczcie mały off, ale nie znalazlem dedykowanego wątku. Sprawa idzie o mechanizm otwierania schowka, mechanik się uparł (a prosiłem żeby nie:–) że mi wymieni filtr kabinowy no i udało mu się. Sciągał do tego celu schowek... Po złożeniu wszystkiego do kupy nie zorientował się (a ja dopiero jak od niego wyjechalem) że mechanizm opadania drzwiczek schowka przestał działać i wszystko leci na łeb na szyje jak go otwieram, przyzwyczajony do tego że ładnie się to powoli opuszcza. ktoś to kiedyś naprawiał? Można to samemu naprawić czy on coś urwał? :/
- Od: 6 kwi 2012, 14:10
- Auto: M3 BK, 2004, 1.6
Nie mam pojecia o co ci chodzi
Schowek opada luźno u wszystkich...

Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Bartoliniusz napisał(a):Nie mam pojecia o co ci chodziSchowek opada luźno u wszystkich...
Hej,
no właśnie nie opada luźno tylko powoli, jest taka guma ponoć, która za to odpowiada, że drzwi schowka powoli opadają na dół . Póki co u mnie jak złapiesz za klamkę schowka to drzwiczki lecą w dół i w momencie osiągnięcia max dolnej pozycji wszystko w środku podskakuje od uderzenia.
- Od: 6 kwi 2012, 14:10
- Auto: M3 BK, 2004, 1.6
We wszystkich trójkach w których siedziałem jest luźno opadający...
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA