Witam ponownie:) mam problem kupiłem adapter RCA i chciał bym go podpiąć pod tylne głośniki i moje pytanie jest takie:
które kable są od tylnych głośników w kostce przy radiu mazda 3 BK 2004r.?
proszę o pomoc:)
taki adapter kupiłem
http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/Sinus ... -HL-406/64
adapter RCA
Strona 1 z 1
Nie wiem czy się coś w tej kwestii zmieniło ale u mnie w modelu po lifcie kolory przewodów są takie:
PRAWY TYŁ: biały + szary
LEWY TYŁ : biały + szary z fioletowym paskiem
LEWY PRZÓD : biały + szary z czarnym paskiem
PRAWY PRZÓD: biały + szary z czerwonym paskiem
Daj znać czy sobie poradziłeś, najwyżej pomogę w inny sposób.
Powodzenia!
PRAWY TYŁ: biały + szary
LEWY TYŁ : biały + szary z fioletowym paskiem
LEWY PRZÓD : biały + szary z czarnym paskiem
PRAWY PRZÓD: biały + szary z czerwonym paskiem
Daj znać czy sobie poradziłeś, najwyżej pomogę w inny sposób.
Powodzenia!
To zależy co będziesz zasilał bo jeśli np. bas to lepiej pod tył podłączyć.
A przypadkiem Twój wzmacniacz nie ma wejścia Hi Level In ? Wtedy nie potrzebny Ci konwerter
A przypadkiem Twój wzmacniacz nie ma wejścia Hi Level In ? Wtedy nie potrzebny Ci konwerter
Fajny piecyk!
Jeśli chcesz go trzymać w bagażniku (ja u siebie podwiesiłem u góry i w niczym nie przeszkadza nawet jak załadujesz auto bagażami) to podepnij się pod same głośniki, wtedy praktycznie nie używasz przewodów bo wszystko masz w jednym miejscu. Jeśli natomiast planujesz podpiąć się pod przednie głośniki to wtedy wciśnij go za radio, tam jest sporo miejsca za nim.
Jeśli chcesz go trzymać w bagażniku (ja u siebie podwiesiłem u góry i w niczym nie przeszkadza nawet jak załadujesz auto bagażami) to podepnij się pod same głośniki, wtedy praktycznie nie używasz przewodów bo wszystko masz w jednym miejscu. Jeśli natomiast planujesz podpiąć się pod przednie głośniki to wtedy wciśnij go za radio, tam jest sporo miejsca za nim.
Strona 1 z 1