Drzwi – Problem z otwieraniem
Strona 1 z 1
witam wszystkich , mam powazny problem nie potrafie otworzyc tylnych drzwi zablokowaly sie , rozebralem tapicerke sprawdzilem sciegna , polaczenia nic
mam pytanie czy jest mozliwosc awaryjnego otwarcia drzwi , moze ktos ma schemat mechanizmu . dziekuje za pomoc
- Od: 12 lut 2012, 01:55
- Auto: 04 mazda 3 1.6 petro
00 alfa romeo 156 selespeed
81 opel manta (w garazu)
i inne tez byly
z obu stron nie da sie , jak zamykam z pilota slychac ze mechamizm prawie dzala , jak doloze reke do mechanizmu to czuc prace ale przycisk blokady nie reaguje , wyglada na to ze mechanizm nie chce go odblokowac .
- Od: 12 lut 2012, 01:55
- Auto: 04 mazda 3 1.6 petro
00 alfa romeo 156 selespeed
81 opel manta (w garazu)
i inne tez byly
Witam!
Ku mojemu zdziwnieniu pojawil sie dzis problem z tylnymi drzwiami od str.kierowcy.Caly dzien noramalnie sie otwieralo a pod koniec dnia gdy otwieralam tylne drzwi zaczely sie one ocierac i nie moglam ich do konca otworzyc.natomiastjak otwiieram drzwi od kierowcy to [jakie?] tez sie otwieraja.czy jest mozliwosc ze w jakis magiczny sposob sie one obsunely.prosze pomozcie
Ku mojemu zdziwnieniu pojawil sie dzis problem z tylnymi drzwiami od str.kierowcy.Caly dzien noramalnie sie otwieralo a pod koniec dnia gdy otwieralam tylne drzwi zaczely sie one ocierac i nie moglam ich do konca otworzyc.natomiastjak otwiieram drzwi od kierowcy to [jakie?] tez sie otwieraja.czy jest mozliwosc ze w jakis magiczny sposob sie one obsunely.prosze pomozcie
-
lewinska
Witam
Dziwna sprawa bo nagle przestały się otwierać drzwi pasażera od środka a reszta działa wszystko poprawnie.
Centralny zamek – działa
Otwieranie drzwi od pasażera zewnątrz – działa
Ręczne zamykanie drzwi od środka – działa
Elektryczna szyba (jeśli ma coś wspólnego) – działa
Wszystkie pozostałe drzwi – działają
Nawet ta klamka która nie działa do otwierania ma swój odpowiedni opór i normalnie jak reszta odskakuje do pozycji zero.
Czy to może być jakaś grubsza sprawa ? Nigdy w życiu drzwi nie rozbierałem i nie wiem czy się za to brać czy dać mechanikowi 100zł i niech zrobi ?
Dziwna sprawa bo nagle przestały się otwierać drzwi pasażera od środka a reszta działa wszystko poprawnie.
Centralny zamek – działa
Otwieranie drzwi od pasażera zewnątrz – działa
Ręczne zamykanie drzwi od środka – działa
Elektryczna szyba (jeśli ma coś wspólnego) – działa
Wszystkie pozostałe drzwi – działają
Nawet ta klamka która nie działa do otwierania ma swój odpowiedni opór i normalnie jak reszta odskakuje do pozycji zero.
Czy to może być jakaś grubsza sprawa ? Nigdy w życiu drzwi nie rozbierałem i nie wiem czy się za to brać czy dać mechanikowi 100zł i niech zrobi ?
Strona 1 z 1