Witam,
od jakiegoś czasu zauważyłem, że coraz słabiej działa spryskiwacz, latem wszystko było OK, jak tylko temp. zaczęła spadać coraz niżej pryska na szybę, teraz to już nawet do 1/3 ledwo sięga. Na płynach nie oszczędzam, staram się lać te lepsze. Wężyki nigdzie się nie zagięły, sprawdzałem dwa razy...
Czy ktoś miał podobnie?
Ktoś znajomy polecił przedmuchać układ sprężonym powietrzem tylko nie bardzo wiem gdzie się wpiąć...
Coraz słabsza praca spryskiwacza
Strona 1 z 1
teti77 napisał(a):Witam,
od jakiegoś czasu zauważyłem, że coraz słabiej działa spryskiwacz, latem wszystko było OK, jak tylko temp. zaczęła spadać coraz niżej pryska na szybę, teraz to już nawet do 1/3 ledwo sięga. Na płynach nie oszczędzam, staram się lać te lepsze. Wężyki nigdzie się nie zagięły, sprawdzałem dwa razy...
Czy ktoś miał podobnie?
Ktoś znajomy polecił przedmuchać układ sprężonym powietrzem tylko nie bardzo wiem gdzie się wpiąć...
ja miałem tak samo , pomogła wymiana pompki , używka 40 zł. i sika aż miło
teti77 napisał(a):Witam,
Czy ktoś miał podobnie?
a może dysze spryskiwaczy są zabrudzone? Chłopaki ostatnio wymieniali:
viewtopic.php?f=114&t=142333&hilit=dysze
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
A gdzie takie ceny promocyjne na używki??
Jak się do niej dobrać w ogóle? Pochwal się
teti77 napisał(a):A gdzie takie ceny promocyjne na używki??
prawe koło skręcasz do końca, odpinasz 3 spinki nadkola , odchylasz nadkole i masz zbiornik
np.

Ostatnio edytowano 8 gru 2012, 14:35 przez marcin255, łącznie edytowano 1 raz
A mi tez słabo psikały. Podczas gdy maska była zamknięta psikało słabo, jak otworzyłem klape to było ok. Podczas zamykania klapy zaginał się przewód z lewej strony maski u góry. może komus to pomoże.
wieloryb20 napisał(a):A mi tez słabo psikały. Podczas gdy maska była zamknięta psikało słabo, jak otworzyłem klape to było ok. Podczas zamykania klapy zaginał się przewód z lewej strony maski u góry. może komus to pomoże.
Dzięki za podpodziedź, u mnie też po otwarciu maski jest ok, psika jak należy a gdy zamknę to prawie wogóle nie psika.
- Od: 27 sie 2012, 15:07
- Auto: Mazda 3 2007
Pompka wymieniona (mechanior nieźle przeklinał przy pracy, bo przyjechałem po mroźnej nocy) i pomogło tylko trochę. Chyba będę musiał sprawdzić czy nie zagina się ten wężyk pod maską jak sugeruje kolega wieloryb20... Zaczekam na jakąś odwilż bo łapy grabieją po 2 minutach dłubania.
Strona 1 z 1