Witam,
Zauważyłem że radio w mojej mazdzie 3 bk z 2004r niezbyt czysto odbiera stacje radiowe, jak auto stoji w miejscu to odbiór jest lepszy natomiast jak się jedzie to często ablo przerywa na0,5sek albo fala radiowa jest zniekształcona tak jaby słaby sygnał, zaznaczam że mieszkam na górnym śląsku, a mimo to nawet na RFM-fie potrafi harczeć. proszę o pomoc gdzie twki problem?
zły odbiór fabrycznego radia mazda 3BK
Strona 1 z 1
antena jest na 100% dobra jak auto stoji to łapie sygnał z bardzo odległych stacji, ale jak się jedzie to dźwięk nie zawsze jest czysty i to tylko na terenie Górnego Śląska, Katowice, Chorzów itp natomiast jak wyjechałem na wioche gdzie pola lasy itp to odbiór radia bardzo dobry, słyszałem że te radia mają bardzo dużą czułość i to może być problem...
- Od: 1 cze 2012, 17:03
- Auto: Mazda BK 2004r, Top Sport 2.0 PB, 150PS
może coś ci zakłóca tak gdzie mieszkasz pogrzeb w ustawieniach radia na auto strojenie itd
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
nie wiem w ustawieniach nic nie ma oprócz standardowych ustawień...jak mówie na postoju jest naprawdę ok stacje łapie z daleka ale jak się jedzie to albo niezbyt czysty odbióralbo pół sekundowe przerwy...może w radiu coś źle podłączonealbo gdzieś antena jest uszkodzona...
- Od: 1 cze 2012, 17:03
- Auto: Mazda BK 2004r, Top Sport 2.0 PB, 150PS
Strona 1 z 1