Witam kolegów.
Mam problem z moja 3-jką.Chodzi o to ze woda dostaje mi sie do środka.
Zbiera sie w bagażniku po lewej stronie i w kabinie pod nogami. Gdzie zaczac szukać źródła przecieku ? Proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobny problem. Dzięki z góry.
Woda przecieka do środka
Strona 1 z 1
parę wątków jest na forum, może tam znajdziesz wskazówki (włącz szukanie
):
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=114&t=113680&hilit=woda+w+baga%C5%BCniku
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=114&t=113680&hilit=woda+w+baga%C5%BCniku
- Od: 1 maja 2011, 23:19
- Auto: Mazda 3 BK Z6 hb '07
Mam to samo, przynajmniej w bagażniku. Udało mi się znaleźć przeciek. Jest to najprawdopodobniej wina gumy osłaniającej przewody prowadzące do klapy bagażnika, a dokładnie w miejscu gdzie wchodzi ona do bagażnika (taki szerszy kołnierz w kształcie prostokąta), dodatkowo po prawej stronie tej gumy jest połączenie blach i chyba cieknie też tamtędy. Na razie poradziłem sobie z tym naklejając szarą taśmę (taką mocną z włóknami) w miejscu gdzie te blachy się łączą i robiąc pseudo "daszek" nad tą gumą. Pomogło, woda już nie wcieka nawet po kilku porządnych całonocnych ulewach. Teraz pójdzie w ruch silikon i mam nadzieję, że problem zniknie.
Co do przecieku w kabinie nie stwierdziłem u siebie.
Daj znać czy pomogły moje rady.
Pozdrawiam
Co do przecieku w kabinie nie stwierdziłem u siebie.
Daj znać czy pomogły moje rady.
Pozdrawiam
Ostatnio przerabiałem wodę w kabinie, pasażer przód, mocno mokra podłoga, temat z M6 tutaj viewtopic.php?f=60&t=97133&start=20 kwestia udrożnienia otworów w progach. Odsłaniałem palcem odcinkami listwę gumową (zdjęcie w poście ralfvip'a) a karcherem wypłukiwałem syf, który się tam zebrał i ubił! (najwięcej z przodu auta); było tego na tyle dużo, że rzeczywiście mogło blokować odprowadzanie wody; od tego czasu woda ładnie ucieka (co widać w czasie deszczu) a w kabinie sucho; pozdr!
- Od: 31 paź 2008, 13:22
- Auto: Mazda 3 BK, 1.6 MZ-CD, 2005
Faktycznie wystarczyło wyczyscic otwory w próbach i pomogło 
Jutro zabieram sie za silokonowanie tylu.
Dzięki chłopaki za pomoc. Pozdrawiam.
Dopisano 17 sie 2012, 22:29:
Tyl uszczelniony,okazalo sie ze to faktycznie ta uszczelka o ktorej mowil teti77 dzieki
Jutro zabieram sie za silokonowanie tylu.
Dzięki chłopaki za pomoc. Pozdrawiam.
Dopisano 17 sie 2012, 22:29:
Tyl uszczelniony,okazalo sie ze to faktycznie ta uszczelka o ktorej mowil teti77 dzieki
- Od: 11 lip 2012, 21:09
- Auto: mazda 3 1.6 benzyna,2004,sedan,automat
Strona 1 z 1