Witam!
Szukalem w instrukcji, google i na forum. Prawdopodbnie cos nagrzebalem i wylaczylem podswietlanie radia, moglbym prosic o rade jak je ponownie wlaczyc?
Z góry dziekuje.
Podświetlanie radia/komputera
Strona 1 z 1
Deska rozdzielcza się świeci. Nie pali się tylko ten podłużny wyświetlacz, tzn informacje się wyświetlają, ale nie ma podświetlania, wiec jak jadę wieczorem nie widzę nic.
Wyciągnięcie bezpiecznika i włożenie niestety nie pomogło.
W opcja radia jest illm efekt on. Ale nadal nie ma podświetlania. Po ilm eff od nowa leci acc level itd. Wiec tam nie da się włączyć.
Wyciągnięcie bezpiecznika i włożenie niestety nie pomogło.
W opcja radia jest illm efekt on. Ale nadal nie ma podświetlania. Po ilm eff od nowa leci acc level itd. Wiec tam nie da się włączyć.
-
Wałek
ILM EFF ON/OFF to służy tylko do włączenia ,bądź wyłączenia efektu podświetlenia podczas podgłaszania/ściszania radia. Możesz poszukać na youtube, był kiedyś film pokazujący ukryte opcje radia, poprzez włączanie odpowiednich kombinacji klawiszy. Zresztą na forum ten link też się gdzieś przewijał, jak uda mi się go znaleźć to wkleję w temacie, może będzie pokazane jak włączyć podświetlenie radia, ale może po prostu się ono przepaliło.
Oto link do ukrytych opcji radia, może coś tam będzie odnośnie podświetlania.
http://www.youtube.com/watch?v=mbO4ISH1zMg
Oto link do ukrytych opcji radia, może coś tam będzie odnośnie podświetlania.
http://www.youtube.com/watch?v=mbO4ISH1zMg
- Od: 4 paź 2011, 09:17
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
Na 99% wyłaczyłem je bawiąc się radiem. W instrukcji pisze że idzie ja wylaczyć, ale nie pisze jak
.
Cytujac instrukcje:
" ILLM EFT setting (Illumination setting during operation)
The audio system illumination during operation can be set on or off"
Rozumiem ze w ten sposob je wylaczylem, ale nie wiem jak
. ILLM EFT to caly czas tylko efekty przy obsludze radia. ILLM sam to podswietlanie. Mecze sie już 4 dzień i szukam.
Cytujac instrukcje:
" ILLM EFT setting (Illumination setting during operation)
The audio system illumination during operation can be set on or off"
Rozumiem ze w ten sposob je wylaczylem, ale nie wiem jak
-
Wałek
Wałek napisał(a):" ILLM EFT setting (Illumination setting during operation)
Ten zapis moim zdaniem mówi tylko i wyłącznie o efektach podświetlania podczas naciskania różnych przycisków na radiu.
- Od: 4 paź 2011, 09:17
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
Jericho napisał(a):Ten zapis moim zdaniem mówi tylko i wyłącznie o efektach podświetlania podczas naciskania różnych przycisków na radiu.
Tak to są wyłącznie diody które sobie świecą jak się dla przykładu zgłaśnia albo ścisza.
Strona 1 z 1