MP3 – transmiter czy coś innego?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez jarooo » 29 lut 2012, 09:50

Witam,

Czy macie może jakiś sprawdzony sposób aby mieć możliwość odtwarzania MP3?
Mazdą jeździ żona i strasznie mi marudzi, że musi ciągle nowe płyty CD nagrywać do zmieniarki :)
Szukam dowolnego systemu, który dałby mi możliwość odtwarzania plików mp3 z kard SD lub pendrive'a, lub z wbudowanej pamięci.
Myślałem o transmiterze FM, ale znalazłem w sieci dużo negatywnych opinii. Poza tym ten kloc jest strasznie wielki i nawet nie wiem, czy zmieści się w podłokietniku.
Najlepszym urządzeniem byłby mały transmiter, bez żadnych wodotrysków wielkości połowy paczki papierosów połączony z wtykiem do zapalniczki kabelkiem a nie taką rurą elastyczną. Wtedy zmieściłby się w podłokietniku, tylko nie wiem jak z jakością takiego dźwięku. Podobno słaby...
A może jest jakiś inny sprawdzony system?
Początkujący

Od: 27 sie 2011, 15:50

Postprzez Fredo » 29 lut 2012, 10:05

Zainteresuj się tematem:
viewtopic.php?f=114&t=122346
lub poczytaj o "xcarlink"
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 15 lis 2008, 22:04
Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD

Postprzez Mireq » 1 mar 2012, 17:22

Witaj,
jeśli ktoś ma chociaż trochę ucha to transmiter go rozczaruje. nadawałby się jako zestaw głośnomówiący, ale nie do muzyki. Ja osobiście wpinałem się w radio fabryczne, instrukcji jak podłączyć się pod wejście AUX, czy MD i je uaktywnić jest w internecie cała masa i nie ma porównania jakościowego do transmiterów FM.
Początkujący

Od: 15 lut 2012, 11:14
Auto: Mazda 3 BK benzyna 1,6 16V 105KM 2008r

Postprzez adasko_m1 » 4 mar 2012, 16:27

hej, ja zamontowałem do swojej madzi xcarlinka,(290zł) podłaczam usb i muza spoko, czysto gra, wielkosć xcarlinka to pudełko papierosów, lezy spokojnie w schowku, także też nie jestto problematyczne.
Forumowicz

Od: 10 gru 2011, 18:09
Auto: Mazda 3, 1,6 benz sedan 2006r