zaufaj mi że obdzwoniłem wszystkie w okolicy wyslałem z 6 meili, ze zwyklymi nie ma problemu ale z LEDEM nikt nie ma, gdyby nie to to bym zamówił i nie prosił o pomoc tutaj – jak ci sie uda bedę przeogromnie wdzięcznyCo do Depo to podjedz do byle jakiego sklepu z lampami i Ci zamowia bez problemu. Mozesz tez probowac w sklepach internetowych.
Problem z LED-em strona prawa
Zapytam faceta, u ktorego kupowalem do Jeep`a. Dwa razy w tygodniu jezdi do Poznania na gielde po lampy. Dam znac w tygodniu na PW.
Kupiłem używkę przez neta z przesyłką wyszło mi 300 zł. Czekam jeszcze na info o DEPO także jak będzie sprawdzone zamieszczę namiar na odpowiednią osobę. Co do starego Leda – walczę dalej – zostawię go u znajomego elektronika i niech grzebie aż wygrzebie co jest nie tak (dodam że stary Led nie padł mi całkiem tzn dalej działa przez ostatnie dni bez problemu), w sumie zabawa z lampą trwała prawie miesiąc i przez ten czas nie było tak że umarła na stałe. Chyba że ktoś chce na części ją to odsprzedam za symboliczna kwotę – klosz w stanie rewelacyjnym zero matu
pozdrawiam,
pozdrawiam,
gregor666 napisał(a):Kupiłem używkę przez neta z przesyłką wyszło mi 300 zł
tylko nie wiadomo ile podziała
tak wiem, ale w cenie nowej 850 zł mam prawie 3 używki lub (3 x zamiennik DEPO) – więc jest z czego wybierać – musiałbym mieć naprawdę pecha żeby kupić 3 które będą padać szybko, mazdę kupiłem na 3 lata max – jak każdy poprzedni samochód – liczę że coś przez ten czas się zmieni na plus. Może by zrobić jakaś bazę użytkowników którym padły te lampy, np rocznik mazdy może ta usterka dotyczy konkretnej partii produkcyjnej z danego rocznika, może padają średnio po hmmm 5 latachtylko nie wiadomo ile podziała
Pozdrawiam,
Kupując cokolwiek używanego , a już tym bardziej lampy ledowe, trzeba się z tym liczyć, że za jakiś czas, skoro często się do zdarza w określonym aucie, lampa może paść. Ja osobiście bardzo chciałbym założyć LEDy na tył ale mnie na to nie stać skoro jest opinia padania tych lamp( nie tylko w mazdach).
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
Witam.
Czytam ten wątek i tak sobie myślę... może lepiej kupić zwykłe lampy i wstawić żarówki Ledowe. Bedzie połączenie trwałosci i nowoczesnosci. heh Z drugiej strony skoro Ledy w lampie sie nie przepalaja to tylko i wyłącznie wina płytki z elektronika. Aż dziw ze nie wymieniaja tego w ASO jako akcja serwisowa zagrazajaca bezpieczenstwu jazdy-moze warto podpytac? Osobiscie nie mam tego problemy ale takie moje sugestie.
Czytam ten wątek i tak sobie myślę... może lepiej kupić zwykłe lampy i wstawić żarówki Ledowe. Bedzie połączenie trwałosci i nowoczesnosci. heh Z drugiej strony skoro Ledy w lampie sie nie przepalaja to tylko i wyłącznie wina płytki z elektronika. Aż dziw ze nie wymieniaja tego w ASO jako akcja serwisowa zagrazajaca bezpieczenstwu jazdy-moze warto podpytac? Osobiscie nie mam tego problemy ale takie moje sugestie.
Aj Low Dis Kar *** MAZDA***
- Od: 20 maja 2008, 22:41
- Auto: Mazda Xedos 9 TA 2000r. 2.5 V6 KL
------------------
Mazda 3 2015r. 2.0 .
-----------------
Wcześniej...
Mazda * 323f * BA * '97 * 1,5
Jarson13 napisał(a):może lepiej kupić zwykłe lampy i wstawić żarówki Ledowe
Nie do każdej lampy żarówki diodowe się nadają, Lampy diodowe nie "rozpraszają" tak światła jak zwykła żarówka. Mój były szef kupił sobie kierunkowskazy diodowe do opla i prawie nie widać było światła.
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
na szczęście... używka narazie działa – niebawem wakacje starą lampe oddam do znajomego elektronika niech kmini układ od podstaw i tyle – postaram sie rozwiązać ten problem i dać znać co z tego wyszło 
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Miło mi poinformować że moja używka pochodziła niecałe 2 lata – właśnie padła ;(. czy cos od tych 2 lat sie zmieniło ? są gdzieś podróbki tanie ledów do mazdy już czy znowu trzeba ryzykować z używką za 300 zeta na następne ... lat/miesięcy ?, czy ewentualnie zmiana lamp na te z żarówkami (nówki zamienniki komplet za niecałe 400 zeta widziałem)
?
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
A gdzie to widziałeś 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
w pracy jeździłem Boxerem 2009r Swiatła z przodu się często przepalały a były zwykłe zarówki. Działo się dlatego że silnik był uruchamiany na światłach i skoki napięcia paliły zarówki. To samo mieli inni w Renault Mascott, aż ktoś zauważył że przy uruchamianu silnika się spaliła i poźniej nikomu to się nie działo. U siebie też mam ledy i xenony i nie uruchamiam silnika na światłach lub stopie. Byc może to od skoków napięcia. A dioda która jest na 12V po dostarczeniu jej 13V i wyżej beż rezystora zaczyna powoli ściemniać się aż przestanie świecić. Być może rezystor od skoków napięcia przepala się lub układ.
PY21W – kierunki przód ZR04 (bolce ustawione asymetrycznie)
H7 – św. mijania,
HB3 – św. drogowe (długie),
H11 – przeciwmgielne przód, (skorygowano, przedtem było HB4)
W5W – postojówki przód, ośw. tablicy
W21/5W – św. tył + stop
W21W – wsteczny, tylne kierunki, przeciwmgielne tylne
H7 – św. mijania,
W21/5W – św. tył + stop
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Grzegorz K napisał(a):PY21W – kierunki przód ZR04 (bolce ustawione asymetrycznie)
H7 – św. mijania,
W21/5W – św. tył + stop
dzięki wielkie

Kupiłem jednak 2 lampy na żarówki

dostałem info ze sklepu:
Dzień dobry.
Te lampy tylne będą pasowały do pańskiego auta. Co do żarówek to stosowane są tam dwie żarówki jedna 12V 21W a druga 12V 5/21W, czyli bardzo popularne i przede wszystkim tanie żarówki.
Wiem że już raz obiecywałem zająć się tematem ale teraz powalczę, po wymontowaniu obu lewa wędruje do znajomego elektronika i niech dłubie aż coś wymyśli, jak wydłubie za jakiś czas wstawie znowu ledy jak nie mam do sprzedania oryginał sprawny prawy w dobrej cenie i lewy do powieszenia na ścianie
Pozdrawiam,
Oryginału nie kupiłeś ciekawe jak będzie z jakością i wytrzymałością.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
tak wiem, ale naprawdę po tych przygodach z ledem wole ładować żarówki co 6 miesięcy po 2 zeta niż znowu wymieniać na leda używkę za 300 która ostatnim razem pochodziła niecałe 2 lata.lukaszm napisał(a):Oryginału nie kupiłeś ciekawe jak będzie z jakością i wytrzymałością.
Pozdrawiam,