Wymiary bagażnika w M3
Strona 1 z 1
Hej czy ktoś mógłby mi podać dokładne wymiary bagażnika w 3-ce. Wysokość x szerokość x głębokość mierzona od półki do podłogi przy złożonych fotelach. W sieci jest dużo sprzecznych informacji – jedni piszą ze ma 300litrów inni ze 340 a jeszcze gdzieś znalazłem ze 370. Chciałbym poznać realne wymiary bo to czynnik decydujący o wyborze modelu mazdy 
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
Domyślam się, że pytasz o hb a nie sedana. Z głowy mogę podać 2 wymiary: 100 cm szer x 70cm gł, mierząc po podłodze.
Odnośnie różnych litraży podawanych w necie to wynika to z faktu, że w niektórych wersjach wyposażenia schowek pod podłogą jest mniejszy, w innych większy a w innych nie ma wcale. Schowek jest między podłogą a kołem zapasowym. W tym wątku możesz zobaczyć o co chodzi ze schowkiem: viewtopic.php?f=114&t=113156&start=40
Odnośnie różnych litraży podawanych w necie to wynika to z faktu, że w niektórych wersjach wyposażenia schowek pod podłogą jest mniejszy, w innych większy a w innych nie ma wcale. Schowek jest między podłogą a kołem zapasowym. W tym wątku możesz zobaczyć o co chodzi ze schowkiem: viewtopic.php?f=114&t=113156&start=40
ok. czyli zakładając ze są tam lekkie boczki to z szybkich obliczeń wynika ze wysokość do półeczki wynosi około 45cm. opcje ze schowkiem znam bo znalazłem wczesnej ten topic. dzięki za info
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
Wymiary bagażnika to 105 szerokość, 73 do 80 długość ( bagaznik od strony zderzaka jest półokrągły ) a wysokość to 55cm bez schowka pod podłagą.
Strona 1 z 1