Zakurzone przednie lampy

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kamilssj » 2 mar 2011, 19:39

Witam, Czy ktoś z Panów miał problem z zakurzonym od wewnątrz reflektorem? Przymierzam się do tego aby je wyczyścić wstępnie sprężonym powietrzem. A jak ten zabieg nie przyniesie zamierzonego rezultatu to zacznę kombinować z wyciągnięciem lusterka od świateł długich (dziś zauważyłem że są ruchome). Jeżeli ktoś z forumowiczów już ma procedurę odkurzania lamp za sobą to proszę o jakieś wskazówki.
Początkujący

Od: 1 cze 2010, 12:55

Postprzez Czege » 2 mar 2011, 22:37

Wydaje mi się, że odkurzanie niewiele pomoże. To co się przykleiło do powierzchni to zostanie. Jakbym ja to robił, to bym wyciągnął reflektor, porozłączał wszystko i wlał do środka płynu, wody i porządnie przepłukał. Potem trzeba osuszyć dokładnie wewnątrz, aby nie parował. Teoretycznie po włączeniu lamp wszystko powinno się samo odparować jak nie zamkniesz go gumą. Tak robiłem w Xedosie. w M3 nie mam tego problemu....jeszcze.
Poszukałbym na Twoim miejscu też przyczyny zakurzenia;)
Forumowicz

Od: 2 lip 2007, 23:29
Auto: był CA KF '94 5N
była BK Z6 '04 29Y
jest Kocur XE '18 Prestige