Podłączenie czujnika temperatury zewnętrznej – droga kablowa

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez tomekk03 » 20 gru 2010, 22:00

Witam!
Ostatnio kupiłem czujnik temperatury zewnętrznej aby wiedzieć jaka jest temperaturka na zewnątrz :) . Zadowolony lecę podpiąć czujnik a tu lipa, w miejscu gdzie powinien się on znajdować brak jakiegokolwiek kabla do jego podłączenia. I tu moja prośba, czy mógłby ktoś cyknąć fotki jak ten kabelek idzie ( i którędy) od czujnika do ... (i tego właśnie nie wiem, gdzie on idzie <co?> ).
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich miłośników Madzi.

I co nikt nie grzebał w madzi?
Forumowicz

Od: 17 maja 2008, 15:59
Auto: Mazda 3s 2.3 AT hatchback USA

Postprzez michald » 10 sty 2011, 16:09

Wrócę dzisiaj do domu, to postaram się prześledzić jego tor i cyknąć jakieś fotki.
Forumowicz

Od: 21 lut 2010, 16:51
Auto: Mazda 3 BM 2.0AT SkyEnergy 2014

Postprzez tomekk03 » 10 sty 2011, 21:56

Z góry wielkie dzięki. Myślałem, że już nikt się nie odezwie.
Forumowicz

Postprzez michald » 10 sty 2011, 22:39

Udało mi się cyknąć fotkę. Niestety nie wiem czy będzie ona pomocna. Czujnik temperatury jest przed chłodnicą. Kable idą w stronę halogenu od strony kierowcy, tam łączą się z kabelkami właśnie od halogenu. Idą do góry, łączą się z kablami od lampy i znikają w pudełku z bezpiecznikami.

Na zdjęciu to jest ten kabel idący z dołu zdjęcia i w połowie łączący się z kablami od halogenu.

Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lut 2010, 16:51
Auto: Mazda 3 BM 2.0AT SkyEnergy 2014

Postprzez tomekk03 » 10 sty 2011, 23:02

Wielkie dzięki michald za zainteresowanie i chęć pomocy. Niestety nie wiele mi to pomaga. A może ktoś ma jakiś schemat na którym widać drogę kablową do tego czujnika?
Pozdrawiam.
Forumowicz

Postprzez pilot05 » 18 sty 2011, 16:47

Witam, ostatnio sam sie meczylem szukalem, co sie okazalo, kabelki zostale zerwane podczas kolizji. Ja odpiolem zderzak od strony kierowcy i na srodku z plastików tak ze lezal na ziemi ta strona. Kabelki powinny isc razem z dwoma kabelkami do halogena badz jej zaslepki i po tych kablach szedlem do gory i tam pod izolacja i plastikami znalazlem dwa kabelki do czujnika . Na szrocie kupilem kabelki takie jak kolega wyzej zamiescil i dolaczylem je i dziala, ale mozesz dorobic samamu takie kabelki, oryginalne to sa brazowo ze zloata nitka i i chyba zolty ale nie pamietam. Dla scislosci znalazlem poczatek kabli pod lampa od strony kierowcy tam gdzie sie rozchodza kable do klaksonu (jeden cienki kabel) i lampy ( dwa kable)
Chcialbym aby moja Mazda sie tak nie psuła, jak sie psuje :]
Początkujący

Od: 17 sty 2011, 17:35
Auto: Mazda 3 1.4