witam
czy ktoś z was może podzielić sie wrażeniami z powożenia m3 z przyczepką ? jak sprawuje sie taka karawana ? jakich obrotów sie trzymać?
dzis pierwszy raz jade z przyczepą i zastanawiam sie jak jechać. tzn jadać V= const-= 90km/h bez przyczepy turlam sie na 5tym biegu – -obroty wtedy kolo 2100rpm. ale jadać z obciążeniem będę musiał chyba jechać na 4rce a to wtedy będzie grubo ponad 2800rpm
jakie są wasze spostrzeżenia ?
Mazda3 a przyczepa
Strona 1 z 1
z pelna przyczepa o wiele wiecej pali (obciazenie jakies 500-600kg), fakt ze mam badziewna przyczepe, ale trzeba sie z tym liczyc. wiadomo ze jak masz wieksze obciazene nie ma sensu katowac silnika na wysokim biegu tylko 1 nizej, na sluch zlapiesz, licz tak 500obrotow wiecej niz bez przyczepy.
Ps. z przyczepa max predkosc dopuszczalna wynosi 70km/h
uwazaj na misie 
Ps2. podziel sie wrazeniami i daj mi znac czy tez ci piszcza migacze jak sie podpina przyczepe
Ps. z przyczepa max predkosc dopuszczalna wynosi 70km/h
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ps2. podziel sie wrazeniami i daj mi znac czy tez ci piszcza migacze jak sie podpina przyczepe
- Od: 30 wrz 2009, 17:52
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 lift
heh
dzięki
więc już mam pewne doświadczenia
traska 40km w jedną strone z ładunkiem jakies 450 kg ( quad + masa przyczepki)
powiem wam ze jestem mile zaskoczony
madzia radzi sobie idelanie
w sumie do 90km/h lecialem na 4rce
ale jak bylo prosto to dawalem na 95 i zapinałem piątke
nawet żwawo jej to szło
spalanie tez nie jakies makabryczne
komp pokazal 5.5l/100
troche je podbiłem wracając na pusto
co do pikania – u mnie jest cisza
dzięki
więc już mam pewne doświadczenia
traska 40km w jedną strone z ładunkiem jakies 450 kg ( quad + masa przyczepki)
powiem wam ze jestem mile zaskoczony
madzia radzi sobie idelanie
w sumie do 90km/h lecialem na 4rce
ale jak bylo prosto to dawalem na 95 i zapinałem piątke
nawet żwawo jej to szło
spalanie tez nie jakies makabryczne
komp pokazal 5.5l/100
troche je podbiłem wracając na pusto
co do pikania – u mnie jest cisza
wiesz w koncu to diesel, diesle to konie robocze, stworzone do ciagniecia, przewozenia towarow itd
ja nie mialem okazji testowac przyczepy na trasie, bo niby mam 20km do miejsca gdzie smigam z przyczepa ale przez wiochy i krete drozki wiec duzo hamowania i przyspieszania.
a pikanie w takim razie to jakis specjal wymysl niemieckich mend. musze to wywalic
a pikanie w takim razie to jakis specjal wymysl niemieckich mend. musze to wywalic
- Od: 30 wrz 2009, 17:52
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 lift
Strona 1 z 1