dzięki
Czy można zamontować halogeny? Tak, jest instalacja fabryczna.
1, 2
Da się na pewno bez większych problemów. Nie wiem jak z włącznikiem na desce rozdzielczej, ale z montażem samych halogenów poradzisz sobie bez problemu. Instalacja w zderzaku pod halogeny powinna już być.
Medium – Bozon Records Tour
7.12.2013 KRAKÓW klub Meta – koncert
http://www.youtube.com/watch?v=XHoUZqdku8E
7.12.2013 KRAKÓW klub Meta – koncert
http://www.youtube.com/watch?v=XHoUZqdku8E
kubadj napisał(a): jeżeli bym kupił halogeny to czy dało by się je podłączyć
da rade podlaczyc. Jak nie wiesz jak to zrobic to poszukaj elektryka samochodowego. Ale nie ma z tym jakis problemow.
BlackM3 napisał(a):Instalacja w zderzaku pod halogeny powinna już być.
nie wydaje mi sie ze jest przygotowana wiazka pod halogeny. Ja zakaldalem pare dni wstecz ale w M6 i nie bylo nic ale nie wiem jak jest na 100% w M3.Halogeny kupisz w komplecie z wiazka,takze nie ma sie co martwic.
Pozdro.
-
Gość
Ja kupilem wersje w USA i przyszla bez halogenow i bez wlacznika....kupilem od razu tam oryginalne halogeny z włącznikiem przy kierownicy....sam to zmienilem nie ingerując nic w ustawieniach komputera...od razu wszystko działało (robilem to w wersji Mazda 3 wersja 2,0 150KM, 2006 rok, aktualnie mam wersje 2007 rok ten sam silnik i czaje się na jakies fajne halogenki
- Od: 1 lut 2007, 16:05
- Auto: Mazda 3, 2.0 150KM 2007
Witam.
Jaką zaślepką na halogen powinien być zaślepiony intercooler w dieselu? Ja mam "pełną" tzn. taką co nie przepuszcza powietrza, nie wiem czy
intercooler jest wystarczająco chłodzony.
Jaką zaślepką na halogen powinien być zaślepiony intercooler w dieselu? Ja mam "pełną" tzn. taką co nie przepuszcza powietrza, nie wiem czy
Zrobiłeś – nie bój się; boisz się – nie rób!
- Od: 7 lis 2007, 23:02
- Auto: M 6 MZR-CD Sport ,2003r
yemek napisał(a):Ja mam "pełną" tzn. taką co nie przepuszcza powietrza, nie wiem czy
zalukaj tutaj
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... c&start=20
sam nie wiem co o tym myslec? Kazdy mowi co innego.
-
Gość
Zobacz do kosza bo tam sie zakonczylo wczorajsza wycieczka
.
A jak chcesz kupic to smialo w ASO dostaniesz za grosze. Czasem nie ma sensu szukac na E bayu.
A jak chcesz kupic to smialo w ASO dostaniesz za grosze. Czasem nie ma sensu szukac na E bayu.
-
Gość
Murek napisał(a):Ja kupilem wersje w USA i przyszla bez halogenow i bez wlacznika....kupilem od razu tam oryginalne halogeny z włącznikiem przy kierownicy....sam to zmienilem nie ingerując nic w ustawieniach komputera...od razu wszystko działało (robilem to w wersji Mazda 3 wersja 2,0 150KM, 2006 rok, aktualnie mam wersje 2007 rok ten sam silnik i czaje się na jakies fajne halogenki
Tez zastanawiam sie nad halogenkami, ale nie mam pewnosci czy do wersji USA (mazda3 BK 2007) takie bedą pasowaly :

Jesli sie orientujesz, prosze o rade
- Od: 19 maja 2008, 00:00
- Auto: mazda 3 2.0 BK USA
To i ja podłącze się do tematu.
Również rozglądam się za halogenami do mojego autka.
Najlepszym rozwiązaniem było by
Może jakieś zbiorowe zakupy
Również rozglądam się za halogenami do mojego autka.
Najlepszym rozwiązaniem było by
Murek napisał(a):Ja kupilem wersje w USA i przyszla bez halogenow i bez wlacznika....kupilem od razu tam oryginalne halogeny z włącznikiem przy kierownicy....sam to zmienilem nie ingerując nic w ustawieniach komputera...od razu wszystko działało (robilem to w wersji Mazda 3 wersja 2,0 150KM, 2006 rok
Może jakieś zbiorowe zakupy
gdzie instalujecie włącznik tych halogenów??
jakis przełącznik dodatkowy czy trzeba zmieniać przy kierownicy ten przełącznik??
- Od: 9 wrz 2008, 19:50
- Auto: Mazda 3 2006 2.0 150 KM
Od razu mówie ze nie będą pasowały, bo się różnią trochę częścią zewnętrzną. Te do naszych zderzaków (nie sportowych) tez nie będą pasowały (sprawdzałem osobiście, dzięki uprzejmości ludzi z serwisu warszawskiej Mazdy). Trzeba kupić oryginalne + przełącznik. Podpinacie pod kostki, które macie już w samochodach za zaślepkami i zmieniacie włącznik (nie ingerując wogóle w zadne kabelki, czyt. lutowanie itp.). Potem patrzyc tylko jak Wam halogenki śmigają. Zbiorowy zakup?? Niegłupie. Ciekawe ile by nam dali upustu...mozna spróbować. Chętnych proszę o maila...
- Od: 1 lut 2007, 16:05
- Auto: Mazda 3, 2.0 150KM 2007
Halogeny halogenami, ale czy to cokolwiek daje?
(chodzi mi o efekty inne niż fajny wygląd autka)
Moje przygody z halogenami w różnych samochodach sprowadzają się do wniosku, że sens ich używania jest znikomy, skoro niewiele dają światła...
Też zastanawiam się nad dołożeniem tego wynalazku, ale może ktoś z już używających może się podzielić opinią jak świecą i czy pomagają
(chodzi mi o efekty inne niż fajny wygląd autka)
Moje przygody z halogenami w różnych samochodach sprowadzają się do wniosku, że sens ich używania jest znikomy, skoro niewiele dają światła...

Też zastanawiam się nad dołożeniem tego wynalazku, ale może ktoś z już używających może się podzielić opinią jak świecą i czy pomagają

- Od: 22 kwi 2009, 22:46
- Auto: M3 1.6 benzyna 2008 BK
U mnie fajnie doświetlają zakręty
A tak na serio to chyba powinno się zauważyć ich jakość w gęstej mgle w nocy kiedy włączenie długich tylko pogarsza sprawę. Przeważnie jest od nich więcej szkody niż pożytku. Denerwują mnie tacy co ledwo mały dymek pojawi się nad drogą i już zapodają przeciwmgielne i walą tym po oczach. Jak jeżdżę cały rok to potrzebę włączania przednich przeciwmgielnych mam dosłownie kilka razy.
http://allmazda.net/parts/ – katalog części do Mazdy 3 i nie tylko (diesel także)
- Od: 1 lis 2007, 11:47
- Auto: 3 BK Y6 '07
Bo według mnie te oryginalne przeciwmgłówki lepiej nadają się do oświetlania pobocza szczególnie na krętej drodze niż jako rozpraszacze mgły. 
aha, chętnie bym sie ustawił kiedys z wami (wawa i okolice) w pod wieczór, zarówno 3 BK przed liftem jak i BL, zrobił kilka porównawczych fotek.
Jak bedą chętni to prosze o Info.
1, 2