Witajcie,
możecie mi napisać w którym miejscu znajdę włącznik świateł cofania w mojej trójce.
sprawdziłem, żarówkę jest ok, bezpiecznik jest ok, w kostce żarówki mam napięcie, i tak sobie myślę, po przeczytaniu wątku dotyczącego braku światła wstecznego w 323, że to pewnie podłączenie włącznika, albo kostka tylko, że nie mogę jej zlokalizować.
Właziłem pod samochód oglądałem skrzynie i nie widziałem, chyba jestem ślepy ;–).
Oświećcie mnie gdzie on jest.
brak światła wstecznego MAZDA3
Strona 1 z 1
Włącznik jest u góry, aby się do niego dostać wyjąłem akumulator, odkręciłem jego obudowę (3 śruby 10). Po jej wyjęciu jest całkiem dobry dostęp, choć jeśli ktoś będzie musiał wykręcić włącznik to musi mieć krótki klucz 24 bo przy samym włączniku z tej strony nie ma wiele miejsca.
w moim przypadku, wystarczyło użyć wd40 i jest OK, światła się włączają i od tamtego czasu nie mam z nimi problemu.
Trochę, czasu upłynęło, od mojego posta, ale może informacja moja pomoże.
Pozdrowienia.
w moim przypadku, wystarczyło użyć wd40 i jest OK, światła się włączają i od tamtego czasu nie mam z nimi problemu.
Trochę, czasu upłynęło, od mojego posta, ale może informacja moja pomoże.
Pozdrowienia.
- Od: 1 cze 2008, 17:09
- Auto: MAZDA 3, 1.6 MZ-CD, 2004r
Witam, zrobiłem tak jak ty. Bez rozkręcania popsikałem WD40 same styki i moje światło wróciło do życia. Co prawda nie wiem czy nie był to zbieg okoliczności bo światło zaczęło działać 2 dni później a nie w momencie popsikania. Pozdrawiam.
- Od: 9 lip 2008, 14:20
- Auto: Mazda 3 1.6 diesel 2004r
Czy jest to typowa usterka w Mazdzie 3?
Miałem problem z jedną żarówka od świateł cofania, sprawdziłem żarówki – ok, sprawdziłem bezpiecznik – OK a po tym jak sprawdziłem żarówki to już żadne światło się nie włącza.
Coś może być na tym wyłączniku? Brak styku albo coś takiego?
Miałem problem z jedną żarówka od świateł cofania, sprawdziłem żarówki – ok, sprawdziłem bezpiecznik – OK a po tym jak sprawdziłem żarówki to już żadne światło się nie włącza.
Coś może być na tym wyłączniku? Brak styku albo coś takiego?
- Od: 29 sie 2009, 17:12
- Auto: Mazda 3 BK 1,6 MZ-CD 2004
Strona 1 z 1