Witam, kupiłem niedawno (2 dni temu) Mazdę 3 i mam mały problem, ponieważ nie świecą mi tylne światła przeciwmgielne. Sprawdzałem czy czasem żarówka nie jest przepalona, ale wygląda dobrze i wkładałem tam dobrą i też nie działało więc myślę, że to coś z bezpiecznikami związanego, no ale nie wiem który to bezpiecznik do tego jest ponieważ z autem nie dostałem instrukcji obsługi ani żadnej innej książki...
Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki co są pod maską, ale nie zauważyłem ich przepalenia. Chciałem sprawdzać te bezpieczniki co są od strony pasażera (w tej wnęce do nóg), no ale ich jest za dużo... więc proszę o podaje znacznika tego bezpiecznika od światła przeciwmgielnego tylnego.
A ma ktoś może całą INSTRUKCJE OBSŁUGI albo "SAM NAPRAWIAM" w PDF'ie?
Z góry dziękuję.
Gdzie znajduje się bezpiecznik do świateł przeciwmgielnych tylnych?
Strona 1 z 1
Masz wersję europejską czy amerykańską? W tej drugiej nie ma świateł przeciwmgielnych.
=> http://www.ozmazdaclub.com/manuals/mazda3techmanual/
Poszukaj tutaj, moim zdaniem światła powinny być razem z bezpiecznikiem TAIL, chyba że dotyczy ich oddzielny FOG. Instrukcję obsługi do wersji amerykańskiej po angielsku znajdziesz w Google, Mazda USA udostępnia je swoim userom w .pdf'ach.
=> http://www.ozmazdaclub.com/manuals/mazda3techmanual/
Poszukaj tutaj, moim zdaniem światła powinny być razem z bezpiecznikiem TAIL, chyba że dotyczy ich oddzielny FOG. Instrukcję obsługi do wersji amerykańskiej po angielsku znajdziesz w Google, Mazda USA udostępnia je swoim userom w .pdf'ach.
szczerze... to nie jestem pewien
sprowadzony z Holandii, ale sądzę, że nie był on sprowadzany z USA. Jak są światła (na klapie bagażnika) to prawy jest od wstecznego a lewy właśnie od przeciwmgielnych (przynajmniej tak mi się zdaje) i w nim żarówka jest dobra, ale nie działa. Jutro jeszcze raz sprawdzę bezpiecznik TAIL. Dzięki jak coś to jeszcze będę pisał 
- Od: 8 lis 2008, 15:58
- Auto: Mazda 3, 2004 r, 1,6 CITD, sed
To na pewno masz J-Spec'a (specyfikację europejską) – powodzenia 
eeehm, możesz wyjaśnić mi co mi to daje, że mam J-Spec'a? przepraszam, no ale jestem prawdziwym laikiem jeśli chodzi o samochody
głównie chodzi mi o to, że nie mam książki instrukcji i nie wiem dokładnie który bezpiecznik odpowiada za światła przeciwmgielne tylne i prosiłbym o podanie jego (nie wiem jak to się nazywa fachowo) ale chodzi o nr bezpiecznika (jego specyfikacje?! nie wiem
)
- Od: 8 lis 2008, 15:58
- Auto: Mazda 3, 2004 r, 1,6 CITD, sed
W wersjach amerykańskich (A-Spec'e, a sporo ich na naszym rynku) nie ma tylnych świateł przeciwmgielnych. Koledzy z "trójek", pomóżcie.
Strona 1 z 1