Wymiana rozrusznika

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Krisek » 18 paź 2008, 23:05

Czy ktos juz wymienial tylko 90tys ... i Rozrusznik padl
Jakies wskazowki jak do niego dojsc ?

Wlasnie wyczailem ze orginalny starter jest robiony przez Mitsubishi

Dzieki za pomoc
Forumowicz

Od: 20 sty 2008, 07:24

Postprzez LemJohny » 19 paź 2008, 17:04

Rozrusznik jest z przodu silnika tzn od przodu auta pod kolektorem ssącym... trzeba chyba ściągnąć układ dolotowy powietrza żeby mieć dostęp (odkręcasz kolektor dolotowy na łączeniu z przepustnicą a nastepnie sam kolektor dolotowy od silnika- później zatkaj szmatkami wloty do cylindrów żeby sie syfku nie napchało...
Rozrusznik jest z prawej strony jak patrzysz na silnik od przodu (z przed maski)
(jak coś źle napisałem to poprawcie...)
Pozdrawiam

ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 5 cze 2008, 10:29
Auto: Mazda 3 2,3l

Postprzez Krisek » 19 paź 2008, 18:20

LemJohny napisał(a):Rozrusznik jest z przodu silnika tzn od przodu auta pod kolektorem ssącym... trzeba chyba ściągnąć układ dolotowy powietrza żeby mieć dostęp (odkręcasz kolektor dolotowy na łączeniu z przepustnicą a nastepnie sam kolektor dolotowy od silnika- później zatkaj szmatkami wloty do cylindrów żeby sie syfku nie napchało...
Rozrusznik jest z prawej strony jak patrzysz na silnik od przodu (z przed maski)
(jak coś źle napisałem to poprawcie...)
Pozdrawiam

ObrazekObrazek

Dzieki,

Wiedzialem gdzie jest wlasnie mam nadzieje ze obejdzie sie bez sciagania kolektora ... bo to by byla katastrofa.

Jeszcze raz dziekuje za pomoc :) I fotke ... wlasnie lookam na workshopa. Mam nadzieje ze obejdzie sie bez.
Forumowicz

Od: 20 sty 2008, 07:24