Witam.
Ma duży problem z moją mazdą 1.6 CD (109KM) . Podczas dłuższej trasy strasznie zaczyna szarpać a ostatnio nawet podczas próby przygonienia jej obroty na 5tym biegu spadły z ok 30000 do 0 i po redukcji na 4ty to samo więc się zatrzymałem a że posiadam elm-a podpiołem i zczytałem błędy, które się pojawiły a było to P2459, P0234 i P1181. Dwa ostatnie dało się usunąć natomiast pierwszy za nic nie można. Jeżdżę od mechanika do diagnostyka i kazdy co innego mówi że wtryski, lub pompa cr inni że fap a jeszcze inni że turbina. Dodam jeszcze że szarpanie z czasem zaczęło się nasilać.
Może ktoś miał podobne przypadki i udało mu się rozwiązać?
Szarpie i spadają obroty
Strona 1 z 1
A gdzie tankujesz ? Wygląda to troche na problem z gównianym paliwem. A jak nie to przyjzałbym się wtryskom na początek.
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Tankuje na BP a ostatnio na Orlenie bo właśnie sprawdzałem czy to nie z winy paliwa nawet ze 3 tankowania do tyłu zalałem Forte Fuel Diesel Conditioner i mam wrażenie że się jeszcze pogorszyło. Więc chyba muszę sprawdzić wtryski ewentualnie pompę cr. A może znacie kogoś w okolicach Wawy polecanego od wtrysków i pomp?
- Od: 14 maja 2012, 12:34
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZ-CD
Strona 1 z 1