Pompa wtryskowa
Strona 1 z 1
Jestem posiadaczem Mazda 3 1.6 CITD 109 KM 2005r. sedan. Padła mi pompa wtryskowa. Pompa jest boscha nr 0 445 010 089. Znalazłem na allegro pompe (według mnie jest to taka sama) tyle że różni się końcówką nr 0 445 010 102. Pytanie jest takie czy będzie pasować do mojego samochodu?
-
sapek83
----> dział diesel 
Proszę uzupełnij swój profil i dopisz skąd jesteś
Proszę uzupełnij swój profil i dopisz skąd jesteś
akostarek napisał(a):do tego silnika trafiały różne pompy, stosowano zarówno CP1 (0 445 010 102) jak i CP3 (0 445 010 089)
CP3 wsadzali do nr VIN BK1***350909,
nie są to te same pompy, CP3 ma wbudowaną elektryczną pompę paliwa, są inaczej sterowane.
to nie jest pompa wtryskowa.
Jesteś pewien, że problem leży w pompie ? była na stole ? w większości przypadków wszelkie niedomagania pompy (problemy z ciśnieniem) to problem z zaworem dozującym.
Jak pada pompa to przeważnie mechanicznie, sypie wtedy opiłkami i bez czyszczenia układu paliwowego w krótkim czasie możesz uwalić też wtryski i nową pompę.
Problem lezy w pompie na pewno. Ale wielkie dzięki za info. W moim aucie jest CP3. Myślałem ze te dwie pompy są takie same tylko różnią się numerem. Jeszcze raz dzięki
-
sapek83
Strona 1 z 1