Witam wszystkich.
Pierwszy raz tutaj pisze wiec prosze o wyrozumialosc jesli cos napisze nie tak.
Okolo miesiaca temu jadac moja mazda zapalila mi sie kontrolka silnika i silnik zgasl. Po przekreceniu kluczyka ponownie samochod odpalil i przejechal kilkanascie kilometrow po czym zaczelo sie dziac to samo az po kilku razach juz nie odpalilo i skonczylo sie na holowaniu.
Na drugi dzien auto odpalilo i pojechalem do mechanikam ktory stwierdzil ze komputer pokazal wiele bledo i skasowal je i kazal jedzic ale po okolo 2 tygodniach powtorzylo sie to samo.
Zapalila mi sie kontrolka od silnika, silnik zgasl i nie chce odpalic , czy ktos mial moze podobne objawy w swoim aucie?
Z gory dziekuje za pomoc
kontrolka silnika(check engine) i gaśnięcie samochodu
Strona 1 z 1
Po to są te błędy, żeby nie zgadywać co jest nie tak. Odczytaj błędy, zapisz nr, pole poszukiwań powinno się zawęzić. Powodów może być wiele, najtrudniej zdiagnozować problemu z czujnikami i ich elektryką (np czujnik położenia wałka rozrządu lubi dawać takie objawy).
Przenoszę do działu diesel. Ważne żeby znać numery błędów bo samo ich skasowanie nic nam nie powie.
Strona 1 z 1