Problemy związane z filtrem FAP / płyn katalityczny

Postprzez gryff » 27 paź 2019, 13:32

wycinać gada i zrobić bezdymną mapę (podnieść boost bez zwiększania dawki paliwa) i auto bez problemu przejdzie przegląd. Usunięcie to chyba najmniejszy koszt bo za 350zł mamy temat z głowy
Początkujący

Od: 27 paź 2019, 13:03
Auto: mazda 6 2.3

Postprzez Madejson » 15 mar 2025, 17:45

Witam, trochę czasu minęło od ostatniego wpisu tutaj lecz liczę na pomoc. Sytuacja wygląda następująco, jechałem na święta do domu rodzinnego 350km, w pewnym momencie na autostradzie auto zaczęło mi się dławic/przerywac. Zjechałem pochodził chwile na wolnych zgasiłem, odpaliłem dojechałem bez problemu. Kilka dni później, stałem na wolnych obrotach auto zaczęło pracować jak ,,Traktor'' i strasznie dymić na biało śmierdzącymi spalinami, aż drażniło w oczy. Wróciłem wszystko było okej. Kilka dni temu wyskoczył mi check engine, pojechałem do mechanika, powiedział mi że, błąd jest z powodu ,,płynu ADDTIVIE'' Czy coś takiego. Lecz nie może go skasować ponieważ wywala mu jakis ERROR. Nie wiem co zrobić komu oddać auto by to sprawdził dokładnie. A pacjent to 1.6D y6 2006r 110km.
Początkujący

Od: 15 mar 2025, 17:32
Auto: Mazda 3 BK
1.6D 110km Y6