Poszukaj sobie tematów o IC było już o klejeniu. Kilku osoba puszczał pokleili i było ok więc nie musisz ładować kasy w nowy bo to kosztowna zabawa.
Co do falowania pytasz o układ paliwowy czyżbyś coś podejrzewał? Tak jest możliwe falowanie obrotami jeśli ruszałeś coś. U siebie nie miałem tak ale u kolegi po wymianie filtra po odpaleniu falowały przez chwilę obroty(30sekund) mimo że ropa była przeciągnięta prze filtr więc jeśli miałeś coś robione a problem powróci sprawdz może akurat.
Mazda 3 1.6 diesel 2005r -falowanie obrotów,szarpanie silnikiem
te falowanie pojawiło sie po zatankowaniu paliwa na innej stacji niż zwykle, po tych wszystkich naprawach co wcześniej napisałem i wymianie filtra paliwa na nowy dalej obroty falowały i nagle pięknego poranka koniec falowanie i tylko żeby ni
e wróciło
- Od: 4 paź 2013, 12:54
- Auto: MAZDA 3 BK 2007 1,6 ON Wykastrowana
Jeśli nie masz błędów i reszta ok to nie szukał bym dziury w całym. Od tego tankowania co zauważyłeś falowanie było dolewane paliwo? Czasem tak bywa zdradzimy sprawdzoną stację paliw i mamy psikusa może winne było samo paliwo. miałem już tak że była diagnoza: wtryski do wymiany a okazało się że ON było podrabiane auto klebotało jak stary traktor.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.