marcin255 napisał(a):LUDZIE

CZYTAĆ NIE POTRAFICIE

Olej co 10 tys.km lub częściej jeśli ....... Częściej niż co 10 tys.km jeśli ......
Tak więc czytać potrafimy wszyscy, ale gorzej ze zrozumieniem.
Jeśli spieramy się o to co pisze producent to mijasz się z interpretacją zapisu, jeśli piszesz o rozsądku przy uwzględnieniu czynników typu: pochodzenie oleju, styl jazdy i warunki to jak najbardziej masz rację i to nie pierwszy raz
Każdy kraj ma swoje książki i chyba niektórzy zapomnieli o tym dlaczego różnią się w nich zalecane akcje serwisowe. Swoją drogą to ciekaw jestem zapisów z rosyjskiej książki i japońskiej

Ci co czytają naszą dyskusję i nie wierzą o tym co jest zapisane w książce i jak to interpretować to niech zadzwonią do killku ASO to wytłumaczą co ile się wymienia olej i filtry.
Ja już czytałem tę uwagę oznaczoną gwiazdką kilka razy i prawie uwierzyłbym w Twoją sugestię, aby każdy wymieniał olej max co 10tyś, ale coś mnie tknęło, aby poszukać potwierdzenia w ASO i żadne ASO do którego się dodzwoniłem a były to w Warszawie Liwska, Oddysey i Bemo a w Radomiu Cortes, nie potwierdziły Twojej interpretacji zapisu z książki. Chyba nie kwestionujesz zdania ASO w którym sprzedają oryginalny olej i jest autorem tej książki?
Tak więc cytowanie zapisu książki anglojęzycznej troszkę mija się z sensem, przecież w wersji japońskiej mogą być jeszcze większe różnice.
Wg mnie "co 10 tyś a nawet częściej, jeśli..." wymienione warunki użytkowania są szczególnie uciążliwe dla silnika a nawet występuje kilka z wymienionych w znacznym stopniu w zaostrzonym zakresie. Służbowe auta zaleca się serwisować zgodnie z zaostrzonymi warunkami (sugestia kilku znanych mi producentów). Jeśli osoba prywatna sobie życzy zaostrzone warunki użytkowania to ASO serwisuje tak jak chce właściciel i tak się stało w aucie Marcina, które przyjechało z Niemiec. Moja mazda też przyjechała z Niemiec i przez okres gwarancyjny był serwisowany olej co 20tyś a później stałem się ja jej właścicielem.
Jeśli nie występują wyżej opisane warunki lub nie są nasilone to standardowo wymiana co 20tyś. Tak jak napisano na górze strony w książce polskojęzycznej. ASO honoruje gwarancje dla aut, które wcześniej miały akcje serwisowe co 20tyś. Gdyby było inaczej niż moja interpretacja to ASO informowałoby, że straci się gwarancje jeśli wymiany będą co 20tyś a nie co 10tys lub jeszcze szybciej
Jak któryś z producentów napisze, że wymiana " co 50tyś a nawet rzadziej" to też będziecie się kurczowo trzymać zapisów z książki? Nieliczni czekają z wymianą rozrządu do 260tyś a przecież tak chce producent w książce serwisowej.
To tyle w temacie zapisów w książce i najtrafniejszą puentą będzie poniższy cytat:
yezior napisał(a):Więc jak?
według własnego rozumu.
i niech każdy oceni swoje ryzyko.