Wlasnie przymierzam sie do zakupu Mazdy 3 z silnikiem 1.6 diesel i przeszukalem cale forum, ale jakos nie znalazlem jasnej odpowiedzi.
Gdzies tylko wyczytalem, ze w tym silinku jest lancuch, a nie pasek. Czy tak ?
Co ile sie go wymienia i ile kosztuje wymiana w ASO?
edit (brt): zapoznaj się z regulaminem na przyłość pls, ten temat poprawiłem
rozrząd – wymiana/pytania
Strona 1 z 1
dołączam się do pytania, mam mazde 3 diesel z 2005 roku...pytałem się w serwisie to majster mi odpowiedział że podobno były dwa typy w jednym łańcuch w drugim pasek, i że by musiał pod maskę zerknąć, co przez telefon nie było możliwe:)...no więc jak to jest z tym rozrządem??
- Od: 15 lut 2008, 12:18
- Auto: mazda 3 2.0 exl.+
Tu jest chyba dość jasna odpowiedź http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=48675
- Od: 14 cze 2007, 09:31
- Auto: M3 BK 1.6 MZ-CD, M2 DE 1.5 MZR
witam,
w mojej 3 '04 silnik 1.6 CITD, jest pasek rozrządu, koszt wymiany wyniósł ok. 400 PLN ( nie w ASO).
Jest to silnik identyczny jak w focusach i focusach c-max
co nie wiem jeszcze czy jest wadą czy zaletą tego autka.
w mojej 3 '04 silnik 1.6 CITD, jest pasek rozrządu, koszt wymiany wyniósł ok. 400 PLN ( nie w ASO).
Jest to silnik identyczny jak w focusach i focusach c-max

- Od: 13 mar 2008, 13:34
- Auto: Mazda 3 1.6 CITD BK14 '04
Lagi napisał(a):Jak sprawdzić czy mam pasek czy łańcuszek (mazda 3 1.6 Diesel 2004r)?
Witam!Masz pasek.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
leszeni napisał(a):w mojej 3 '04 silnik 1.6 CITD, jest pasek rozrządu, koszt wymiany wyniósł ok. 400 PLN ( nie w ASO)
Co wchodzi w komplet wymiany rozrządu?
Gdzie można kupić ten zestawik oczywiście poza ASO??
pozdrawiam
- Od: 21 lut 2007, 20:33
- Auto: Mazda 3 1.6 Diesel 2004r
Lagi napisał(a):Co wchodzi w komplet wymiany rozrządu?
Witam!Pasek, rolka napinająca, rolka prowadząca i pompa wody.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
Ma jeszcze pytanko co do uszczelniacza:
Który mam wymienić uszczelniacz wału korbowego – przedni czy [jaki?] (wyciek przy paskach)
?
Pytam gdyż w odpowiedzi z zapytania o części w ASO odpowiedziano mi, że są dwa: [jaki?] i przedni.
pozdrawiam
Który mam wymienić uszczelniacz wału korbowego – przedni czy [jaki?] (wyciek przy paskach)
Pytam gdyż w odpowiedzi z zapytania o części w ASO odpowiedziano mi, że są dwa: [jaki?] i przedni.
pozdrawiam
- Od: 21 lut 2007, 20:33
- Auto: Mazda 3 1.6 Diesel 2004r
Strona 1 z 1