Witam
Pilnie potrzebuję schematu podłączenia wtyczek do komputera sterującego do Mazdy 3 1.6 Diesel z 2007 roku. Mogą być dokładne zdjęcia wtyczek z kabelkami.
Jestem skłonny zapłacić za takie fotki. Pilnie tego potrzebuję a w serwisie mi powiedzialno że jak już to mogą wymienić całą wiązkę kabli. A to będzie sporo kosztowało ...
Z góry dzięki za pomoc
Schemat wtyczki PCM
Strona 1 z 1
proszę zapoznać się z Regulaminem i poprawić temat
Nie wiem czy sie orientujesz ale komputer w tym modelu jest umiejscowiony w obudowie rezonatora, po lewej stronie zderzaka. Zeby sie tam dostac trzeba najpierw zdjac kolo, potem nadkole, a nastepnie rozkrecic obudowe... ciezka sprawa. Szkoda, ze nie wspomniales o tym 3 dni wczesniej bo aqrat wymienialem obudowe :/ Niestety po wymianie zostala dodatkowo uszczelniona i teraz bez zniszczenia uszczelniacza juz sie tam nie dostane... Sprobowalbym na twoim miejscu uderzyc do ktoregos z dilerow forda. Focus II C-max ma identyczny silnik, obudowe i komputer... moze tam predzej uda Ci sie znalezc jakis plan... badz ktos przygotuje Ci rozpiske...
- Od: 31 sty 2008, 00:41
- Auto: trabant ;) i sw. spokoj...
Tak zgadza się, do komputera jest tu ciężko się dostać. Swoją drogą kto to wymyślił by tam go umieszczać, mała stłuczka i po nim. Druga strona zderzaka też nie lepsza – pompa wspomagania i kompresor klimatyzacji – też drogie urządzonka ...
To w takim razie zgłoszę się do forda, może znam tam kogoś. Myślicie że kolorki kabelków będą te same czy wątpliwa sprawa ... ?
To w takim razie zgłoszę się do forda, może znam tam kogoś. Myślicie że kolorki kabelków będą te same czy wątpliwa sprawa ... ?
- Od: 1 lis 2007, 11:47
- Auto: 3 BK Y6 '07
pabl0 napisał(a):Tak zgadza się, do komputera jest tu ciężko się dostać. Swoją drogą kto to wymyślił by tam go umieszczać, mała stłuczka i po nim. Druga strona zderzaka też nie lepsza – pompa wspomagania i kompresor klimatyzacji – też drogie urządzonka ...
Na czyms musza zarabiac w serwisie, heheh
- Od: 31 sty 2008, 00:41
- Auto: trabant ;) i sw. spokoj...
Strona 1 z 1