Witam,
Mam problem z mazdą 3 objawy wyglądają następująco: Auto odpala normalnie i jeździ normalnie, brak spadku mocy, przyśpieszenie też jest ok ale od czasu do czasu silnik szarpie tak jakby na ułamek sekundy odcinało dopływ paliwa, bywa że na biegu jałowym np na skrzyżowaniu silnik zgaśnie ale odpala bez problemu. Objawy pojawiają się niezależnie czy silnik jest zimny czy ciepły. Po podpięciu komputera pokazuje 2 błędy: 1. P0335 Obwód czujnika A pozycji wału korbowego – nieciągły 2. P0652 Niski obwód prądowy B czujnika napiecia odniesienia – nieciągły. Wymieniłem filtr paliwa, czujnik położenia wału korbowego i przeczyściłem czujnik ciśnienia paliwa przy pompie paliwa, objawy niestety nie ustąpiły. Zawór EGR jest odcięty już od dawna. Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem ?
Mazda 3 BK 1.6d szarpie podczas jazdy
Strona 1 z 1
Ja mam tak samo. Tak jakby na 0.1 sek odcięte było paliwo. U mnie to się nasila jak cisnę do dechy. Błędów mam brak. Kilka miesięcy temu regenerowałem turbo, świece też mam wymienione. Kiedyś rzadziej tak robiło, ostatnio trochę częściej. Nie mam diagnozy o co chodzi.
U mnie po wymianie czujnika położenia wału ten problem zniknął. Na forum jest temat o tym i często zdarza się że wtyczka się psuje lub luzuje bo jakoś niefortunnie usytuowana.
Strona 1 z 1