szarpnięcie kierownicy
Strona 1 z 1
Od pewnego czasu pojawiło się szarpnięcie na kierownicy w momencie puszczenia gazu. Gdzie mogą być luzy? na końcówkach drążka kierowniczego? Miał ktoś z tym problem?
- Od: 27 sie 2016, 17:26
- Auto: Mazda 3 1.6D 2005r.
Może zacznij od pojechania na stację diagnostyczną ? koszt sprawdzenia to grosze, po prostu mówisz że coś stuka czy puka itp... przy okazji sprawdzisz sobie cały zawias.
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Stacje diagnostyczne to jedna wielka porażka. Tam nawet nie wykryje luzu na pourywanej gumie łącznika stabilizatora jak miało miejsce u mojego taty
Poduchy silnika odpadają, bo były wymieniane. Liczę na bardziej merytoryczną pomoc ze strony forumowiczów.
Sprawdź tuleje wahacza u mnie było szarpnięcie jak miałem wywalone tylne tuleje wahacza przedniego.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
@kropek101 mówimy o tych tulejach?
http://allegro.pl/lemforder-tuleja-wahacza-focus-mk2-c-max-mazda-3-5-i6757511538.html
http://allegro.pl/moog-tuleja-wahacza-ford-c-max-focus-mk2-i5225613094.html
Te fordowskie pewnie też pasują
pamiętasz jakiej firmy kupiłeś?

Te fordowskie pewnie też pasują
Tak te tuleje tylko najpierw sprawdź w jakim są stanie bo może to być coś innego u mnie były całkiem zerwane to każdorazowe dodanie gazu na wyższych biegach czy np jazda po autostradzie i nagłe zdjęcie nogi z gazu skutkowało szarpnięciem kierownicy prawo lewo. Jeśli masz podejrzenia że sworzeń może też być do wymiany taniej kupić cały wahacz. Jest mniej roboty i taniej niż wymieniać pojedyńczo.
Lemforder ale pamiętaj o śrubach mazda ma inny gwint i nie będą pasować ja przespawałem stare nakrętki.
Lemforder ale pamiętaj o śrubach mazda ma inny gwint i nie będą pasować ja przespawałem stare nakrętki.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Strona 1 z 1