Witam
Mam do Was pytanie. Czy ktos z Was myl sobie cala komore silnika? Wiem ze sa preparaty ktore sie uzywa i potem splukuje cala komore myjka cisnieniowa. Ale jak to trzeba zrobic zeby niczego nie spierniczyc? Pod maska wkoncu mnostwo elektroniki
mycie komory silnika
Strona 1 z 1
Po co chcesz myć wszystko?
Osobiście odradzam mylem kilka razy silniki ale nie w mazdzie i środki dostępne na rynku zapieczonego oleju i tak za pierwszym podejściem nie zmyja. Poza tym mogą ci potem paski głośniej pracować. Mi np. Łożysko w rolce napinacza padło. W nowszych autach elektroniki nie mało wiec darował bym sobie zabieg całościowy. Ewentualnie od dołu a i tu musisz uważać na nieszczęsny czujnik położenia wału.
Osobiście odradzam mylem kilka razy silniki ale nie w mazdzie i środki dostępne na rynku zapieczonego oleju i tak za pierwszym podejściem nie zmyja. Poza tym mogą ci potem paski głośniej pracować. Mi np. Łożysko w rolce napinacza padło. W nowszych autach elektroniki nie mało wiec darował bym sobie zabieg całościowy. Ewentualnie od dołu a i tu musisz uważać na nieszczęsny czujnik położenia wału.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Silnikowi mycie jest potrzebne jak rybie recznik
.
Strona 1 z 1