Witam.
Zacznę od początku. Około miesiąca temu zacząłem mieć problemy z moją mazda. Tzn. zaczęła gasnąć podczas pracy na biegu jałowym, a co gorsze nawet przy zmianie biegów. Pojawił się też problem z odpalaniem czasami trzeba było kręcić po kilka razy żeby odpaliła. Mechanik wymienił pompę paliwa, zawór oraz wyczyścił wtryski. Wczoraj wracając z pracy zacząłem słyszeć metaliczny stuk z silnika który pojawiał się wraz ze wzrostem obrotów (tylko na biegu, na luzie gdy dodawałem gazu objaw nie występował, i gdy jechałem na luzie też nie było nic słychać). Dziś nie mogę odpalić rozrusznik cały czas kręci, akumulator jest ok. Słychać jak załączają się pompy, natomiast nie odpala. Do tego po wyjęciu kluczyka ze stacyjki cały czas mryga kontrolka z immobilaizerem. Drugi kuczyk też sprawdzałem i sytuacja taka sama. Pomoże ktoś co może być przyczyną?
Pozdrawiam
Arek
Mazda 3 1.6 Citd Nie odpala, rozrucznik kręci
Strona 1 z 1
arek1988b napisał(a):Do tego po wyjęciu kluczyka ze stacyjki cały czas mryga kontrolka z immobilaizerem.
to akurat tak ma być
Strona 1 z 1