Problem z filtrem paliwa
Strona 1 z 1
Witam,mam problem z zakupem filtra paliwa,wszystkie które są dostępne w sklepach nie pasują czy inaczej są całkowicie odmienne od tego który mam obecnie.Opis na filtrze jest następujący MAHLE KL431i złącze na kostkę prawdopodobnie podgrzewacza jest na górze filtra.Przejrzałem internet i załamka nic nie znalazłem.Może ktoś spotkał się z takim filtrem?Zastanawiałem się czy okrągły filtr by pasował tylko mam obawy,że wyrzucę pieniądze w "błoto". Z góry dzięki za odp.
- Od: 1 paź 2013, 19:01
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 CiTD.
109KM
2005r.
Jak byś
na forum to temat był niejednokrotnie poruszany.
Filtr kup standardowy kwadratowy.
Zdemontuj twój stary i odepnij od niego podgrzewacz paliwa jak odwrócisz filtr do góry nogami to będziesz widział jak to zrobić.
Zamocuj podgrzewacz do nowego i to cała filozofia z niepasującym filtrem.
Różnica którą widzisz jest taka że sklepy sprzedają go bez podgrzewacza paliwa którego kupisz osobno za chyba 160-180zł + cena filtra paliwa.

Filtr kup standardowy kwadratowy.
Zdemontuj twój stary i odepnij od niego podgrzewacz paliwa jak odwrócisz filtr do góry nogami to będziesz widział jak to zrobić.
Zamocuj podgrzewacz do nowego i to cała filozofia z niepasującym filtrem.
Różnica którą widzisz jest taka że sklepy sprzedają go bez podgrzewacza paliwa którego kupisz osobno za chyba 160-180zł + cena filtra paliwa.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
kropek101dzieki za odpowiedź,przeglądałem wcześniej ten temat o odłączeniu podgrzewacza od filtra i w związku z tym dwa razy wyjmowałem swój z obudowy i jestem święcie przekonany,że ten mój jest nierozbieralny,dlatego napisałem post z prośbą o pomoc,ale zerknę na niego jeszcze raz dla pewności.
- Od: 1 paź 2013, 19:01
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 CiTD.
109KM
2005r.
Tylko zalej go ropą przed założeniem żeby niezapowietrzyć układu...
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Strona 1 z 1