Witam wszystkich serdecznie, wiec może opisze dokładnie w czym problem , Wiec w wakacje zakupilem mazdę 3 1.6 w dieslu wersja monaco nie wiem czy to coś komuś mówi, i jeździła mi idealnie bez zarzutu najmniejszego do polowy lutego i nagle podczas pobuty w warszawie po 2godzinnym postoju nie chciała odpalić , myślałem ze to może coś z alarmem wiec zamknąłem auto, otworzyłem i zapalił hmm jednak nie trwało moje szczęście długo bo zajechałem 150 m i nagle stanął samochód na amen
W nocy przyjechał pan i mnie podholował pod kolegi mieszkanie i rano miałem coś kombinować a tu nagle odpalił i dojechałem do domu ( 170 km ) bez problemu zaprowadziłem do mechanika ale nic nie znaleźli, wymienili filtry paliwa i oleju , dodatkowo olej i nic więcej nie znaleźli i jeździł jeszcze przez 3 dni i nagle znowu zgasł wiec go znowu pod komputer ale znowu odpalił po jakimś czasie , teraz odpala jak ze 3 razy go zamknę i otworze, ale zdarza się mu to coraz częściej , a na dodatek właśnie czasami gaśnie w środku jazdy , nie mam zupełnie pomysłu co to może być , czasami tez nie gaśnie w pełni ale tak jakby się dławi raz i jedzie dalej
Prosze o pomoc wiem ze trochę sie rozpisałem ale już szukam pomocy wszędzie mam nadzieje ze mi ktoś coś doradzi
Witam , dziwny problem z mazda
Strona 1 z 1
A jak gaśnie to zaraz po zgaśnięciu możesz odpalić?
Czy jak kręciłeś i nie chciał odpalić to co z kontrolkami – opisz co widziałeś, rozrusznik kręcił?
Kluczyk ten sam używasz? Jest jakiś dodatkowy alarm czy inne zabezpieczenie? Rocznik 05 z filtrem cząstek stałych?
Troszkę więcej informacji podrzuć.
Czy jak kręciłeś i nie chciał odpalić to co z kontrolkami – opisz co widziałeś, rozrusznik kręcił?
Kluczyk ten sam używasz? Jest jakiś dodatkowy alarm czy inne zabezpieczenie? Rocznik 05 z filtrem cząstek stałych?
Troszkę więcej informacji podrzuć.
a wiec tak , za 1 razem jak zgasł to nie odpalił aż do rana w ogóle, ale teraz jak gaśnie w środku jazdy to od razu odpalić można i jedzie niby, z kontrolkami wszystko jak należy żadna nie pali się dodatkowo, rozrusznik właśnie kreci wydaje mi się dobrze, kluczyk ten sam cały czas , żadnych dodatkowych zabezpieczeń, a ten filtr cząstek stałych również jest
- Od: 3 mar 2014, 18:03
- Auto: mazda 3 2005 1.6 ctdi monaco
Ja bym na twoim miejscu jeszcze raz spróbował podpiąć pod kompa. Z jakiego miasta jesteś może ktoś ma kompa, albo jakiś bardziej znany zaklad specjalizujacy sie w M.
PS
odnośnie problemów z odpalaniem miałem dość dziwny problem, a mianowicie rok temu z trzy razy nie mogłem odpalić samochodu.... Raz poszedł od kabli, raz na popych... podłączenie pod kompa nic mi nie dawało i nie zwracałem uwagi na kontrolkę od imo. A miałem wyjazd na wakacje więc przeglądanie forum, internetu i gdzieś wyczytałem żeby podmienić kluczyk na zapasowy(mój był używany przez poprzednich właścicieli).
Nic mnie to nie kosztowało i może przypadek, może czary, ale od czerwca tamtego roku ani razu nie było problemu z odpaleniem.
PS
odnośnie problemów z odpalaniem miałem dość dziwny problem, a mianowicie rok temu z trzy razy nie mogłem odpalić samochodu.... Raz poszedł od kabli, raz na popych... podłączenie pod kompa nic mi nie dawało i nie zwracałem uwagi na kontrolkę od imo. A miałem wyjazd na wakacje więc przeglądanie forum, internetu i gdzieś wyczytałem żeby podmienić kluczyk na zapasowy(mój był używany przez poprzednich właścicieli).
Nic mnie to nie kosztowało i może przypadek, może czary, ale od czerwca tamtego roku ani razu nie było problemu z odpaleniem.
Strona 1 z 1