Witam,
Z góry przepraszam za zawracanie głowy w sumie błahą sprawą, ale w mojej Mazdzie nie pojawia się żaden sygnał dźwiękowy – jak w temacie. Nigdy wcześniej nie jeździłem japończykami, dlatego nie wiem czy to normalne zjawisko czy po prostu mam jakiś defekt?
Wygląda to tak, że zapala się pomarańczowa lampka (przy rezerwie paliwa) ale dźwięku ostrzegawczego brak. Podobnie jest z płynem do spryskiwaczy – trochę to denerwujące bo jadę w trasie, szyby brudne, chce je przetrzeć a tu ... po płynie. W 2 wypadku nie zapala się nawet lampka, po prostu kończy się płyn.
Brak sygnału (dźwieku) przy włączaniu się rezerwy paliwa/płyn do spryskiwaczy
Strona 1 z 1
1. też mi nic nie piszczy jak oświeca się rezerwa w instrukcji jest że jak masz coś około 1/2 bamu zaleca się tankować auto więc po co mieli dawać piszczek co w vw itp jest normą widocznie wiedzą że ich klienci ciągle na oparach pomykają
2. masz ksenon? nie wszystkie mazdy miały kontrolkę stanu płynu spryskiwaczy mogę się mylić ale dawali je tylko do ksenonów
Dopisano 14 sty 2014, 12:57:
Tak samo czujnik temp AMB nie informuje o gołoledzi a w grupie vag praktycznie wszyscy to mają
2. masz ksenon? nie wszystkie mazdy miały kontrolkę stanu płynu spryskiwaczy mogę się mylić ale dawali je tylko do ksenonów
Dopisano 14 sty 2014, 12:57:
Tak samo czujnik temp AMB nie informuje o gołoledzi a w grupie vag praktycznie wszyscy to mają
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Do tego jest ta rurka w korku zatykasz palcem wyjmujesz ją ze zbiorniczka i możesz określić ile masz płynu
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Strona 1 z 1