Od jakiegoś czasu wyczuwałem w swojej Madzi delikatne szarpanie podczas jazdy ale było ono tak mało wyczuwalne, że temat zignorowałem (pojawiało się rzadko).
Dziś jadąc do pracy, 70 km/h na liczniku i nagle chcę wyprzedzać a auto zamiast przyspieszać zwalnia, nie miał znaczenia bieg, nie miała znaczenia ilość dodanego gazu – auto wyhamowało do 0 i zgasło. Później przez ok. minuty nie mogłem w ogóle odpalić silnika (zapalał i od razu gasł). Dopiero po półtorej minuty auto zapaliło i dokulałem się do pracy – moc była już normalna ale czuć szarpanie. Żaden check engine się nie wyświetla podczas jazdy.
200 km temu wymieniony filtr oleju, filtr powietrza i olej (Dexelia 5W30 Ultra, wlane 3,8l).
Auto ma obecnie 86k przebiegu przy 53k był wymieniony filtr paliwa. Eolys uzupełniany przy 68k.
Ratujcie bo chciałem się wybrać nim na wakacje a zanosi się, że wybiorę się na serwis. Jestem za tydzień u Tadziola na remoncie zawieszenia więc na pewno poproszę Go o pomoc i w tym zakresie ale dobrze byłoby z doświadczeń Waszych skorzystać